A 7 leggyakoribb szexuális fantázia – Kitalálod melyek azok?

Az élénk szexuális fantázia fontos alapja a kielégítő szexuális életnek. Amikor egy hosszútávú párkapcsolatban felüti a fejét az unalom, szakemberek gyakran javasolják, hogy randizzanak újra a párok. Tehát viselkedjenek úgy, mint a kapcsolat kezdetén.

Ez nem (csak) azt a célt szolgálja, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból, és ezáltal más szemmel tudjanak a másikra nézni, hanem, hogy felidézzék a kapcsolat kezdetének izgalmas időszakát – hangsúlyozza Kerek Kriszta szexuálterapeuta.

Hogyan?

A hangsúly nem magán a randin van, hanem az előtte való készülődésen. Emlékezz vissza, hogy milyen érzés volt egész nap az esti találkozást várni. Tudtál másra gondolni? Hányszor játszottad le fejben, hogy mi fog történni? Mit fogsz mondani? Milyen lesz az első csók? Vajon ma lesz szex? Milyen lesz vele a szex?

Mit nevezünk szexuális fantáziának?

A szexuális fantázia olyan tudatos gondolat, amely éber állapotunkban, gondolati síkon megjelenő jelenik meg, és képes arra, hogy nemi izgalmat váltson ki.  Fontos, hogy a szexuális jellegű álmokat nem soroljuk a fantáziához, mivel az álmok felett nincs tudatos ellenőrzésünk.

Fotó: 123rf.com

A fantáziálás időtartama nagy szélsőségek között mozog. Lehet, hogy csak pár másodpercig tart, amíg elmegy valaki mellettünk az utcán akit vonzónak találunk, és elképzeljük meztelenül vagy valamilyen szexuális aktus közben. Ezeknek a rövidtávú fantáziáknak nincs hosszútávú hatása. Megszakadhat abban a pillanatban, ha már nem látjuk az illetőt vagy rájövünk, hogy ha nem szedjük a lábunkat becsukják előttünk a villamos ajtaját. De a fantáziálás tarthat hosszabb időn át, például maszturbálás közben.

Időnként spontán, minden előzmény nélkül kezdünk el fantáziálni. Ez olyan helyzetekben kellemetlen, amikor máshová kellene koncentrálnunk, például iskolában vagy a munkahelyen vagyunk. A fantáziák kikapcsolására a leggyakoribb módszer, ha megpróbáljuk őket elnyomni, de ez sajnos nem túl hatékony módja megszabadulni a fejünkbe alattomosan bekúszó gondolatoktól. 

Ironikus, de mi történik, ha azt mondom, hogy ne gondolja a nagy kék elefántra a kis piros autóban? Na ugye!

Érdemes ilyenkor inkább megengedni magunknak pár percet, amit még a fantázia világában töltünk. Zárjuk le ez idő alatt a gondolatot! Adjunk egy olyan végszót a történetnek, ami megnyugtat, de lehetővé teszi a folytatást, amikor újra nyugodt körülmények között lehetünk. Mint a fantázia hosszú, úgy a tartalma is nagyon változatos. Vannak, akik újra és újra visszatérnek ugyanahhoz a fantáziához és vannak, akik egy fantáziaperiódus alatt képről képre ugranak.

Fotó: 123rf.com

És hogy mi a leggyakoribb 7 szexuális fantázia? Tessék, kukucskálj be mások fejébe!

Dr. Justin Lehmiller amerikai pszichológus kutatása szerint a sorrend a következő:

 • Többes szex, beleértve a hármas illetve a csoportos szexet is
 • Durva szex, kezdve az enyhe dominanciától a BDSM-ig
 • Újdonságok, kalandok és sokféleség, beleértve az olyan szexuális tevékenységeket, amik eddig nem lettek kipróbálva
 • Tabunak számító szexuális tevékenységek, mint például a kukkolás vagy a magamutogatás
 • Swingerezés, polyamoria
 • Intim, romantikus, szenvedélyes szex
 • Azonos nemű partnerrel való szexuális kapcsolat

Olvasd el ezt is!

Íme a leggyakoribb női szex fantáziák

Forrás: https://napidoktor.hu/index


3 hozzászólás

 1. Kukori

  Ló? kutya? Idegen élőlény, marslakó, migráns? Árammal sokkolva? ezek nem is? hova falyul a világ…

  Válasz
 2. gyalogos

  sex a saját anyánkkal,apánkkal,nagyszülőkkel nincs közöttük?nem is értem.

  Válasz
 3. Kukori

  vasúti átjáróban, gyalogátkelőhelyen, helikopter rotorján, kombájn elején (a pörgettyűs részen), víz alatt, 6 hashajtó elfogyasztását követően, kardvirággal az érintettek hátsójában? halottal?
  hol élünk?

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.