5 házasságromboló szokás

valasEgy kapcsolat sikere az apróságokon múlik, hiszen a lényegi dolgokban egyet kell, hogy értsünk. Hogyan kerülhető el a szakítás?

Hogy milyen irányt vesz a házasság, többnyire apró mozzanatokon múlik. A jó szex fontos tényező, de nem elégséges, ha évek helyett évtizedekre tervezünk a szerelmünkkel. Tudjuk kezelni a párunk hangulatait? Ki tudjuk engesztelni a másikat? Meg tudunk bocsátani?

Az évek múlásával és a problémák sűrűsödésével ez a feladat egyre nehezebb, de néhány egyszerű, ám annál fontosabb részre összpontosítva elkerülhető a szakítás.

Búcsúcsók nélkül búcsút inthetsz a házasságnak

Nyomj egy nagy cuppanóst a párod ajkára, mielőtt kirohansz az ajtón. Ha erről még a legkuszább reggeleken sem feledkezel meg, hosszú időkre megalapozod a házasságodat. Az érintés és az érintkezés a szerelmeddel ugyanis stimulálja az agyat és az érzékszerveket egyaránt. Egyszerűen nem hagyja kialudni a lángot köztetek.

Néhány bók nagy tömegben, felér a kettesben kapott tömeges bókkal

A szennyest nem teregetjük ki, de bókolni nagy tömegben is szabad. Sőt, kifejezetten ajánlott, mivel még inkább megédesíti a párod hangulatát.  A csipkelődő megjegyzések és élcelődés baráti társaságban megengedett, még ha a másik kárára is tesszük. Azonban mindig figyeljünk rá, hogy apró kedvességgel szintén kényeztessük a másikat, különben elveszik a varázs és a viccekből hamar viták kerekednek.

A fáradt agy haragot szül

A hosszú napok során elfáradt agy működése és a szervezet ingerküszöbe sokkal alacsonyabb lesz az átlagosnál. Ezért az agyunk a haragot használja fel, hogy beenergizálja a kimerült testet. Ha érzed, hogy ingerült vagy, csak bújj a párodhoz és kérd meg, hogy simogasson. Ez a módszer segít megnyugtatni a felbőszült, feszült éned, a csend pedig biztosíték, hogy nem robban ki köztetek vita, mielőtt megnyugodnál.

Ki a kenyérkereső?

A legtöbb férfinak sérti az önérzetét, ha a felesége többet keres nála. Annak ellenére, hogy a norma változik, ez az érzés nem megy ki a divatból a legmodernebb társadalmakban sem. A fizetésből adódó feszültséget mielőbb meg kell beszélniük a pároknak, ha nem akarják, hogy megmérgezze a kapcsolatukat a bankszámla összege.

Fotó: 123rf.com

A házimunka a legjobb befektetés

A képlet egyszerű. A házimunka nem a legjobb szórakozás, de meg kell csinálni. A kutatások kimutatták, hogy egy átlagos családban a gyerekekkel való foglalkozást nem számítva, a nők körülbelül 5 órával végeznek több házimunkát párjuknál, amitől gyakran kerülnek paprikás hangulatba.

Ugyanígy közismert tény, hogy a gyengébbik nem elolvad a házimunkát végző férfiak láttán. A látvány beindítja a fantáziájukat. Tehát, ha besegít a pasi a háznál, az eredmény nem csak egy boldogabb, de szexuálisan is felperzselt feleség lesz.

Forrás: https://napidoktor.hu/index