2009 legprovokatívabb szextanulmányai

A szerelem és a szex egy olyan tudomány, melynek feltérképezése sosem ér véget. 2009-ben azért akadt néhány próbálkozás..

Férfias illatok

A begerjedt férfi verejtékének szaga eltér, normál verejtékének szagától. A férfi partnere a két illat közti különbséget pedig teljes bizonyossággal meg tudja mondani ? tette közzé a The Journal of Neuroscience.

Mindent az idejében

A Conception magazin júniusi számában megjelent tanulmány szerint, az időben kihúzott szerszám majdnem annyira hatásos, mint az óvszer, amikor az aktus a megtermékenyítési folyamathoz ér. (védekezés nélküli ?bukási arány?: 18%, még óvszerrel: 17%)7133Koraérett generáció

Az Iowa State University tanulmánya rámutatott arra a súlyos tényre, hogy a 11-16 év közötti, alacsony jövedelmű családok gyermekeinek 25%-a, már 12 éves korában elvesztheti a szüzességét.

Növelhető méret

A University of Turin vizsgálatai alapján kijelenthető, hogy a pénisz hosszának növelése bár fájdalmasan, ám megtörténhet. Az ernyedt hímtagot közel 1 hüvelykkel sikerült megnyújtania egy bizonyos szerkezetnek, adott intenzitási fokozaton.

Az egykezi munka

A University of Nottingham kutatásaiból kiderült, hogy a 20?as és 30?as éveikben rendszeresen maszturbáló férfiaknak nagyobb az esélyük a későbbi prosztatarákra. Az 50?es éveikben járó, viszonylag ritkán önkielégítő férfiak, pedig kevesebb eséllyel lesznek rákosak.7134Tabletta cenzúra

2009 februárjában, a Federal Drug Administration elrendelte, hogy a Bayer cég fogalmazza újra Yaz nevű fogamzásgátlóinak üzenetét. A tabletták reklámjaiban a fogamzásgátló a pattanások elleni harc és a premenstruációs fájdalmak megszüntetésének fegyvereként hirdették a terméket.

Készen állnak

A Journal of Teoretical Biology állítása szerint, a szexre vágyó hölgyek sugározzák a férfiak felé, hogy ők készen állnak az aktusra, csupán a megfelelő partnerre várnak. A férfiak, pedig veszik ezeket a jeleket és őket pedig feltüzeli, a bizonyítási vágy.

Szerepcsere

A férfiak nagyobb bűntudatot éreztek, ha lefeküdtek valakivel, még a nőknek, az általuk elkövetett érzelmi megcsalás miatt volt nagyobb bűntudatuk, derült ki a St. Mary’s University-Halifax kutatásaiból. Az eredményekből azt szűrték le, hogy mindkét fél, valójában azt érzi súlyosabb bűnnek, amit ő rosszabbul venne partnerétől.

Forrás: