Vegán Vagány Kakaós Piskóta

Ízelítőül fogadd tőlünk szeretettel a Napsugár Életház egyik kedvenc vegán résztvevőjét, a vegán kakaós piskóta receptjét.


Alapanyagaiban maximálisan természetes elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül.

A vegán-vagány hét alatt közösen elkészítjük, lelkiismeret furdalás nélkül, hogy aztán a család kedvence lehessen.

Ez, „piskóta”!

Hozzávalók (4 főre):

  • 30 dkg liszt (tönköly fehér)
  • 25 dkg cukor (nád)
  • 6 ek kakaó
  • 0,5 dl olaj (kukorica csíra)
  • 2 ek ecet (fehér, balzsam ecet, alma ecet)
  • 3 dl víz vagy szójatej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna

 Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekeverjük és 180C-on megsütjük.

kakaós piskóta

Önmagában is nagyon finom, de lehet tölteni a teljes kihűlés után. A tészta édes, a fanyar gyümölcsös krémek jól illenek hozzá. Torta formában sütve, tortának is kiváló alap piskóta.

Forrás: