Süssünk pisztáciatortát!

A pisztáciát leginkább nassolni szoktuk, sózva, enyhén pörkölve. Pedig kiváló adaléka az édességeknek is. A most következő pisztácia torta nem csak nagyon finom, de egészséges is!

Hozzávalók:

  • 1 csomag torta alappor
  • 2 kis csomag  pisztácia puding
  • 1 csésze citrom- zöld citrom
  • 1 csésze növényi olaj
  • 3 tojás
  • 1 csésze aprított dió
  • 1 ½ csésze hideg tej
  • 220 g tejszínhab

A pisztáciatorta elkészítése

pisztácia640

Az egyik csomag pisztáciás pudinggal a végén majd beborítjuk a tortát, tehát ezt tegyük egyelőre félre. Egy közepes méretű tálba tegyük bele a torta alapport, 1 csomag pisztáciás pudingot, növényi olajat, citrom-zöld citrom levet és a tojásokat, majd keverjük össze. Elektromos habverővel legalább 2 percig közepes sebességen keverjük. Adjuk hozzá az aprított diót. A diót nagyon apróra kell darabolni.

Tegyük a keveréket kivajazott tepsibe, majd 180ºC-on, körülbelül 45-50 percig süssük. Míg a torta megsül, elkészítjük a mázat. Egy közepes méretű tálba teszünk tejet, pisztáciás pudingot és tejszínhabot, 2 percig verjük a keveréket. Mikor a torta elkészült, rátesszük ezt a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, végül tetszés szerint díszíthetjük. Használhatunk aprított pisztáciát, csokoládé rudakat, menta levelet, stb. Mielőtt felvágnánk, fél órát tegyük a hűtőbe.

Forrás: