Íme a legboldogabb ország a Földön!

A Gallup és Healthways Global felmérései szerint Panamának van jelenleg a legpozitívabb lakossága, miután 135 országból 133,000 embert megkértek, hogy osztályozzák a jólétüket.

Panama kulturális attaséja, Laura Montenegro úgy gondolja, hogy Panama első helye a virágzó gazdaságnak és hagyományos értékek fenntartásának köszönhető: “A családi kötelékek nagyon fontosak itt” – mondta. “Ha az embernek éppen gondja van soha nem érzi magát egyedül. Nagyon szép tájaink vannak és Panamavárosban sincs túl messze az ember a természettől. Virágzik a  gazdaságunk és stabil a pénzügyi helyzetünk. A globális pénzügyi krízisből Panama még jobban jött ki, mint amilyen korábban volt, mert a bankjaink nagyon óvatosak voltak“.

Panama-City-11

Panama mögött szorosan a második helyen végzett Costa Rica, Dánia pedig Ausztriával együtt lett a harmadik a listán.

A latin amerikaiak jelentettek átlagosan legmagasabb szintű jólétet. “Ez megegyezik a korábbi Gallup felmérésekkel, amik kimutatták, hogy a latin amerikai lakosok többre tartják az életüket, mint más regionális csoportok, ami azt a kulturális tendenciát tükrözi, hogy ők az élet pozitívumaira összpontosítanak“.

Mind a top 10 ország az amerikai kontinenst és Európát képviseli, de rajtuk kívül 5 ország kiemelkedő osztályzatokat kapott: Bahrein a pénzügyi jólétben, Szaúd-Arábia közösségi és fizikai jólétben, Málta szociális jólétben, Sri Lanka és az Egyesült Arab Emírségek pedig szintén a közösségi jólétben a legjobb.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.