Ezek a dolgok segítenek lelkileg feltöltődni

Az ember gyakran azt gondolja, hogy másoktól vagy bizonyos körülményektől függ a boldogsága. A saját boldogságunkért azonban elsősorban mi magunk vagyunk felelősek.

Érdemes kihasználnunk a lehetőségeket, amelyekkel örömet csempészhetünk a hétköznapjainkba, és kiszakadhatunk a mókuskerékből.

 

A hétköznapok rutinja sokszor teljesen leköti az ember figyelmét, de könnyen fásulttá válhatunk, ha nem adunk teret az új dolgoknak és a kikapcsolódásnak. A következő tevékenységek segítenek a feltöltődésben és abban, hogy vegyük észre az élet apró csodáit.

Utazás

Ha úgy érezzük, régóta nem történt velünk semmi izgalmas, akkor talán ideje, hogy útnak induljunk. Mozduljunk ki a városból és a komfortzónánkból, és legyünk nyitottak az új kalandokra. Egy kisebb kirándulás a környékbeli tájakon, hosszú hétvége egy másik városban, egy röpke külföldi kiruccanás, és máris úgy érezhetjük magunkat, mint akit kicseréltek. Az utazás teret nyit, felfrissíti az agyműködést, és növeli a kreativitást. A természet és a művészet csodái egyaránt elbűvölik az embert és új perspektívákat, inspirációt nyújtanak.

Fotó: pexels.com

 

Kisállat befogadása

A háziállatok hangulatjavító hatással bírnak, és enyhítik a magány, a szorongás érzését és a depresszió tüneteit. Az állatokkal való kapcsolat meditatív állapotba hoz, és segít abban, hogy a jelenben maradjunk. A kutatások szerint a kisállattulajdonosok nyitottabbak, kevésbé magányosak és nem annyira aggódnak a hétköznapi kihívások miatt, mint azok, akik nem tartanak állatot, viszont magabiztosabbnak érzik magukat.

Alkotótevékenység

Egy Picassónak tulajdonított mondás szerint a művészet kimossa a lélekből a hétköznapi élet porát. Ahhoz, hogy részesüljünk a művészet áldásos hatásaiból, nem kell profinak lennünk. Találjuk meg azt az alkotóterületet, amelyik a legjobban vonz.

A kézműveskedéstől kezdve a zenén és táncon át a fotózásig mindenki előtt nyitva áll az a terület, amely a leginkább kikapcsolja és feltölti. Van, aki az ékszerkészítésben vagy a varrásban, míg más a festésben vagy az agyagozásban éli ki a kreativitását. Érdemes megtalálnunk azt a hobbit, amelyik megmozgat, mert ez tehermentesíti az agyunkat, felszabadít a szokásos gondolati körök alól, és abban is segít, hogy sokáig megőrizzük a szellemi egészségünket.

Fotó: pexels.com

 

Étrendváltoztatás

Talán tapasztaltuk már, hogy mennyire befolyásolja a hangulatunkat az étkezés, amikor korgó gyomorral állunk sorba az ebédért, vagy stresszcsökkentésképp bekapunk egy süteményt. Ennél azonban tudatosabban is használhatjuk az ételeket a boldogságunk érdekében. Először is találjuk meg azt az étrendet, ami a legjobbat teszi a szervezetünknek, amitől a legjobban érezzük magunkat. Ez talán azzal jár, hogy elhagyunk bizonyos dolgokat, új dolgokat pedig felveszünk az étlapra.

Lehet, hogy kicsit kísérleteznünk kell, mire megtaláljuk az ideális étrendet, és beáll az étkezések ritmusa, de megéri odafigyelnünk arra, mi kerül a tányérra, mert nagyban befolyásolja a hangulatunkat, hogy megkapjuk-e a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Testmozgás

A testmozgás talán a legegyszerűbb módja a hangulatjavításnak, a sport ugyanis törvényszerűen boldogsághormonokat termel. Ez egy automatikus folyamat, amiért nem kell mást tennünk, mint felállni a fotelből, felhúzni az edzőcipőt, és elindulni. Aztán a többi már megy magától.

Lehet, hogy bizonyos mozgásformák közelebb állnak hozzánk, mint mások, ha még nem találtuk meg az igazit, akkor érdemes többféle sportot is kipróbálni, mert biztosan lesz közte olyan, ami tetszik. A legtöbb fitneszteremben bőséges a kínálat, de választhatunk szabadtéri vagy vízi sportot, és összeköthetjük a művészettel és önismerettel is, például a táncban.

Az anyagiak miatt veszélyben a hosszú életünk és a boldogságunk?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.