Hogyan készíthetünk finom bodzabort?

A bodzát nem csak bodzaszörp készítésére használhatjuk, kiváló alapanyag bor előállítására is. 

Bodzabor recept 1

Hozzávalók:

  • 1350 g friss bodza
  • 1350 g cukor
  • 3,78 l víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • Bor-élesztő

bodzabor

Elkészítési mód:

Csipkedjük le és törjük össze a bodza bogyókat, majd tegyük egy vödörbe. Adjuk hozzá a felforralt víz felét, és hagyjuk kihűlni. Oldjuk fel a cukrot a maradék vízben, majd szűrjük át szitán a bogyós vizet a cukorra, és adjuk hozzá a citromsavat és élesztőt. Öntsük a folyadékot egy hordóba, és zárjuk le légzsilippel.

Tároljuk a bort meleg helyen, hogy nyugodtan erjedhessen. Miután befejeződött az erjedés, öntsük át a bort egy tiszta korsóba. Helyezzük egy hűvösebb helyre, és hagyjuk állni néhány hónapot. Csapoljuk át újra, és hagyjuk, hogy a bor kitisztuljon. Várjunk további hat hónapot és palackozzuk.

 

Forrás: