Grapefruitmag cseppel az immunrendszerünkért

Számos gyógynövény és vitamin segítheti az immunrendszerünket, ezek közül a grapefruit magjának immunerősítő hatására kivételes. C-vitaminnal kiegészítve támogatja a szervezet ellenálló-képességet, az erőnlétet, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét.

A grapefruit fa először a Karib-térségben vált ismertté. Barbados szigetén fedezték fel és 1823-ban kezdték meg a termesztését 

Floridában, innen indult világhódító útjára. Igazi jolly joker az egészségvédelem szempontjából, magjának kivonatát az alternatív gyógyászat széles spektrumban alkalmazza. Nem csak a baktériumok, hanem a vírusok és gombás fertőzések ellen is javasolható.

Fotó: 123rf.com

A gyerekek számára legyengült, vagy csak nem eléggé erős immunrendszerrel kezdeni az őszi óvoda- iskolaszezont szintén nem szerencsés, hiszen a közösség minden pozitív hatása mellett a vírusuk és baktériumok melegágya.

A grapefruit jellegzetes, kesernyés íze a magkivonatban is jelentkezik, azonban napjainkban már létezik olyan termék is, amely mentes ettől a keserű, gyermekek számára kellemetlen íztől, így ők is szívesen fogyaszthatják.

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkre

Forrás: Csak a Nőknek