Nagyon hagymás rétesbatyu

Előre szólunk, hogy nagyon hagymás. De nagyon finom is. A legtovább a hagyma felaprítása tart, de megéri.

Nagyon hagymás rétesbatyu


Hozzávalók (6 batyuhoz):

  • 3×2 lap rétes lap (én Tante Fanny teljes kiőrlésűt használtam)
  • 3 tojás
  • 5 fej vöröshagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

nagyon-hagymas-retesbatyu-kenyerotthon

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megmossuk és feldaraboljuk. A vörös- és lilahagymát hosszában negyed cikkekre vágjuk és szép vékony szeletekre szeljük. A póré-, az újhagymát és a fokhagymát szintén vékony szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőbe, amibe ez a sok hagyma belefér, olajat melegítünk, beleöntjük a hagymákat és egy 5 perc alatt picit előpároljuk. A réteslapokat keresztbe kihajtogatjuk, keresztbe félbe vágjuk, félbe hajtjuk és a kiolajozott szufléformába tesszük (az enyémek 9 cm átmérőjűek).

 A 3 tojást felverjük egy nagy edénybe, egy picit félre teszünk a batyuk megkenéséhez (én ezt persze mindig elfelejtem), beleforgatjuk a hagymát, sózzuk, és a formákba öntjük. A batyukat szépen összecsomagoljuk, megkenjük a tojással és egy picit megsózzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt kész!

kenyerotthon.hu

Forrás: