Csodaszép mérgek

Íme öt mérgező növény, amit száműzni kell a lakásból, különösen a kisgyermekek és a házi kedvencek védelmében.

Mérgező növényeket rejtenek otthonaink. Ügyelnünk kell, mit hova teszünk.

Egy kisgyermek folyamatosan fedezi fel a körülötte lévő világot, és ennek az első területe a lakás. Ilyenkor, ami mozdítható az előbb-utóbb a szájba kerül, pláne ha egy gyönyörű és finom illatú virágról, vagy érdekes külsejű levélről van szó. A kíváncsiságért súlyos árat fizethetünk, ha nem figyelünk oda, mit teszünk karnyújtásnyira a gyerektől, ugyanis sok mérgező szobanövény van.

Mikulásvirág

Hatalmas piros levele vonzza a tekintetet és a csöppségek kezeit. Ráadásul a növény bogyója szintén felkeltheti a kicsi kíváncsiságát, hogy megkóstolja, ízre is olyan jó-e, mint kinézetre. Viszont a Mikulásvirág mérgező növény, aminek a tejnedve bőrre kerülve irritációt, a gyomorba jutva hányást okoz.

Foto:pixabay.com

Leander

Szép virága igazán otthonossá varázsol minden lakást, viszont ha pici is van a közelben, mindenképpen el kell rejteni, de még jobb száműzni, mivel nagyon mérgező növény. Szervezetbe jutva, hányást, hasmenést, görcsöt és szívritmuszavart okoz, tehát nem érdemes kockáztatni.

leander

Foto:pixabay.com

Fikusz

Jól ismert szobanövények egyike. Szép formájú zöld leveleivel remek dísze lehet bármelyik szobának, kivéve a gyerekünkét. A ház többi részén is érdemes magasabb helyre tenni, ahol nem érheti el a kíváncsiskodó gyerkőc apró keze. A fikusznak főként a levele jelenti a gondot, mivel erős gyomorfájdalmat és hányást okoz.

Foto:pixabay.com

Diffanbachia

Ez a növény szintén gyakori vendég a lakásban dús zöld leveleiből és változatos méretéből adódóan. Rögtön veszít népszerűségéből azoknál a családoknál, ahol topogó gyerek tűnik fel, mivel szájba, vagy bőrre kerülve erőteljes irritáló hatást vált ki a mérgező növény.

Foto:pixabay.com

Az égető és maró érzés duzzanattal párosulhat, ezért mielőbb orvoshoz kell fordulni, főként, ha fiatalról van szó.

Kankalin

Kedvünkre válogathatunk a számos színes virággal büszkélkedő kankalin között. Viszont nem árt, ha tudjuk, hogy a vidám színeknek megvannak az árnyoldalai. A növény levelének apró szőrei tövében olyan mirigyek vannak, melyek irritálják a bőrt és a nyálkahártyát egyaránt. Ezért fontos, hogy tartsuk a távolságot.

Foto:pixabay.com

Tehát nem csak azzal kell tisztában lennünk, hogy melyik növényt hogyan kell gondozni. Most már azt is tudjuk, milyen virágot nem szabad vinni ajándékba kisgyermekes családoknak. Érdemes körülnézni az otthonunkban és száműzni a lakásból a mérgező zöldeket, hogy biztonságossá tegyük mindenki számára.

A fehérítő egy erős tisztítószer, amely fertőtlenít és megöli a baktériumokat, a vágott virágok vizébe helyezve viszont jótékony hatást fejt ki. Lássuk, melyek ezek a jótékony hatások, és hogyan kell adagolnunk a fehérítőt ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjük el! 

Hogyan segít a fehérítő a virágoknak?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.