Csináld magad: Kerti girland inspirációk

A nyári nappalok forrósága estére megszelídül, és ilyenkor nagyon kellemes a szabadban időzni.  Tücsökciripelés, imbolygó fényű mécsesek, balzsamos illatok, hmm! Kiváló alkalom a relaxálásra… és ha kipihented magad, jöhet is a következő kerti parti!

Nyáron már az is ünnepnek számít, ha sikerül összetoborozni a szerteszét nyaraló, táborozó, fesztiválozó családot vagy barátokat, és akkor még nem is beszéltünk a valóban különleges alkalmakról. Egy közös szülinapozáshoz, vagy eljegyzési bulihoz már komolyabb dekoráció illik – és ha hozzám hasonlóan szeretsz alkotni, akkor az ilyen alkalmakat örömmel kihasználod!

Kerti girland inspirációk

Az egyik kedvenc kerti dekorációm a fák közé kifeszített girland.

Kicsit olyan érzésem lesz tőle, mintha mennyezete lenne a kertnek, és ezzel intimebbé válik ez az egyébként tágas, vég nélküli tér. De nem csak ezt szeretem a girlandokban, hanem azt is, hogy rengeteg lehetőség rejlik bennük. Szinte nincs határ, bármilyen alapanyagból elkészítheted őket, s attól függően, hogy mi az elképzelésed, lehet vicces, meghökkentő vagy elegáns az összhatás. Összegyűjtöttem pár ötletet, de előre szólok: mire a végére érsz, lehet, hogy mindenben a girland-alapanyagot fogod látni…!

A műfaj klasszikusa a háromszögletű anyag(maradék)okból varrt füzér…

Kerti girland inspirációk
Kerti girland inspirációk

…de nem mindenki szeret varrni! 🙂

Kerti girland inspirációk

Nem bonyolult, csak némi időt kell rászánni az egyik nagy kedvencem, a pom-pom füzér elkészítésére. Attól függően, hogy milyen színeket választasz, és hogyan követik egymást ezek a színek, lehet vidám összevisszaság, vagy trendi ombre is a végeredmény.

Kerti girland inspirációk

Itt mutatom, hogyan készíthetsz egyszerre több pom-pomot is:

Persze vannak formabontó girlandok is, ezek a papírpoharak szaténszalagra fűzve is nagyon látványosak, de akár egy LED-égősorra is rátűzhetnénk őket.

Kerti girland inspirációk

Cseppet sem hétköznapi látvány ez a lámpaernyő-girland, ami pedig a hozzávalók beszerzését illeti: irány a bolhapiac, garázsvásár, vagy a nagyi padlása!

Kerti girland inspirációk

S végül, de nem utolsó sorban: ha nincs kerted, “csak” egy egészen picike erkélyed – esetleg szélesre tárt ablakú nappalid – akkor sem kell lemondanod a girlandokról! A papírból kivágott formák valójában a falra tűzve mutatnak a legjobban.

Kerti girland inspirációk

Ahogyan ezek a személyes üzenetekkel megírt borítékok is legjobban egy fal elé aggatva tudnak érvényesülni.

Kreatív girlandokban gazdag nyári partikat kívánok nektek!

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.