Zöldségágyon sült tojás

A tojás kitűnő fehérjeforrás, tartalmaz D és B vitamint, továbbá magas a szelén- és az agy számára oly fontos kolintartalma

2 kisebb kaliforniai paprika

4 paradicsom

1 vöröshagyma

2 fokhagymagerezd

20 dkg főtt csemege kukorica

4 egész tojás

1 ek finorma aprított petrezselyem

1 csapott kk Cayenne bors

4 ek olívaolaj

 

Elkészítés 4 fő részére

zoldsegagyon_sult_tojas480

Az olívaolajon megdinszteljük a kétféle hagymát. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikákat. Mérsékelt tűzön, néha megkeverve pároljuk. Közben lehúzzuk a paradicsomok héját, kimagozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a paprikához, meghintjük petrezselyemmel, fűszerezzük (só, Cayenne bors) és tovább pároljuk.

Kb. 5 perc elteltével mehet bele a kukorica, összemelegítjük. 4 db kb. 10-12 cm átmérűjő tűzálló tálkába osztjuk a zöldséget. A közepükbe egy kanál hátuljnak a segítségével fészket készítünk. Mindegyikbe beleütünk egy tojást. Légekverésen 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15-20 percre. Azon melegében tálaljuk.

 

További NoSalty.hu receptek

zabkorpaspalacsinta
gyumolcschips uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www24

Zabkorpa paradicsom >>

Gyümölcs chips >>

További receptek >>

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.