Uborkás krémsajt mousse recept 2013-03-08 Diéta Megosztás: Tweet A hosszú tél zsírban gazdag ételei után, ideje áttérni a könnyű harapnivalókra. Indítsuk a tavaszt színes, könnyű, vitamindús és vidám falatokkal! Például uborkás, krémsajtos finomsággal! Hozzávalók 20 dkg krémsajt 1 dl tejszín 5 dkg sonka 1 teáskanál aprított kapor 1 uborka 2 - 3 retek 2 lap zselatin só és bors 1 evőkanál citromlé Elkészítés Az uborkát megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Az egyik feléből hosszában 8 vékony szeletet vágjunk, a többit lereszeljük, kicsit hagyjuk állni, majd alaposan kinyomkodjuk. A sonkát és a retket kis kockákra felvágjuk. A zselatint előírás szerint feloldjuk. A krémsajtot a tejszínnel felhabosítjuk. Hozzákeverjük a sonkát, a retket, a zselatint, a kaprot, a citromlevet, az uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy muffin forma mélyedéseibe fektetjük az uborkaszeleteket és megtöltjük a krémmel, végül ráhajtjuk az uborkaszelet két végét. Hűtőben legalább 2 - 3 órát hagyjuk dermedni. Forrás: