Uborkás krémsajt mousse recept

A hosszú tél zsírban gazdag ételei után, ideje áttérni a könnyű harapnivalókra. Indítsuk a tavaszt színes, könnyű, vitamindús és vidám falatokkal! Például uborkás, krémsajtos finomsággal!

Hozzávalók

20 dkg krémsajt

1 dl tejszín

5 dkg sonka

1 teáskanál aprított kapor

1 uborka

2 - 3 retek

2 lap zselatin

só és bors

1 evőkanál citromlé

uborkas_kremsajtos_mousse1

Elkészítés

Az uborkát megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Az egyik feléből hosszában 8 vékony szeletet vágjunk, a többit lereszeljük, kicsit hagyjuk állni, majd alaposan kinyomkodjuk. A sonkát és a retket kis kockákra felvágjuk.

A zselatint előírás szerint feloldjuk. A krémsajtot a tejszínnel felhabosítjuk. Hozzákeverjük a sonkát, a retket, a zselatint, a kaprot, a citromlevet, az uborkát, majd ízlés szerint sóz­zuk, borsozzuk.

Egy muffin forma mélyedéseibe fektetjük az uborkaszeleteket és megtöltjük a krémmel, végül ráhajtjuk az uborkaszelet két végét. Hűtőben legalább 2 - 3 órát hagyjuk dermedni.

Forrás: