Túlsúlyos vagy? Vígasztaljon, hogy nem vagy egyedül!

Az Országos Cukorbetegség, Emésztőszervi és Vesebetegségek Intézetének felmérései szerint az Egyesült Államokban a felnőttek 66 százaléka túlsúlyos, vagy kórosan kövér.

A testsúlyvesztés a testmozgás egyik legfontosabb célja, nem véletlenül, hiszen az egészséges testsúllyal élőknek kisebb az esélyük az olyan krónikus betegségek kialakulására, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az arthritis és egyes daganatos betegségek.

A testmozgás azonban önmagában nem elég, hogy beindítsa a fogyási folyamatokat. “A gyors, látható eredmény nagyon fontos a testmozgás első két hetében, hiszen ez motivációt jelent a fogyni vágyónál – nyilatkozta Dr. Massimo Testa, a Murrayban lévő Speciális Ortopédiai Kórház munkatársa – Rengeteg fogyókúrás módszer létezik, azonban sok esetben a fogyás csak dehidratáció és izomveszteség következtében jön létre, ezért nagyon fontos a diéta során is a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel.”

“A következő diéta segítségével már két hét alatt látványos eredményt érhetünk izomveszteség és kiszáradás nélkül. Ezzel a módszerrel két hét alatt 2-3 kilótól szabadulhatunk meg, ez pedig elég motivációt jelent a fogyókúra folytatásához.”12006Dr. Testa diétája napi 1600-1800 kalóriát engedélyez. Az edzésprogram szempontjából nem fontos, mikor kezdjük el a diétát. “Ha ezt az étrendet követjük, két hét alatt garantáltan 2-3 kilóval könnyebbek lehetünk.”

 

Vegyük figyelembe, hogy ez az étrend egészséges embereknek készült, és csak rövid ideig (maximum két hétig) alkalmazható.

Reggeli: Kezdjük napunkat fél liter teával és csak ezt fogyasszuk egy-két órával felkelés után is.12007Tízórai: Együnk két adag gyümölcsöt. A legjobb a banán, az alma vagy a körte, de ehetünk epret, barackot és szilvát is. Mindenképp fogyasszunk el két pohár vizet, mielőtt a gyümölcshöz hozzákezdenénk.

Ebéd: Fogyasszunk még egy adag gyümölcsöt, vagy egy szendvicset sovány húsból, teljes kiőrlésű kenyérből szószok nélkül. Az étkezést ebben az esetben is két pohár vízzel kezdjük.

Uzsonna: Együnk egy fehérjetartalmú szeletet és igyunk meg további két pohár vizet.

Vacsora: Fogyasszunk salátát, egy adag gyümölcsöt és valamilyen sovány, grillezett húst szénhidrát nélkül. A vízivást ne felejtsük el most sem.

Forrás: