Sárgabarackos, tejmentes, fitt és finom? Van ilyen torta!

Már sokan beraktároztak a kamrájukba, hűtőjükbe az idei zamatos sárgabarackokból vagy az azokból készült püréből, lekvárból, kompótból. Ez a finom gyümölcs a mindennapi ételeink illetve azok összetevői közé tartozik. Azonban számos innovatív, fitt és egészséges ételhez, akár édességhez is felhasználható.

Foto:ToTu

A tejmentes, paleo, keto táplálkozásba illeszkedő ToTu termékek gyártójaként élvezzük, hogy ennyi különleges és ízletes étel receptje kerül megosztásra túró, cukrászati krém, tejföl helyettesítő, tojásfehérje alapú termékeinkből. Ezek a receptek ráadásul a szezonalitást is követik. Ilyen Szabó Anita, gasztroblogger sárgabarackos ToTu torta receptje is, melyet bátran ajánlunk a nyári, könnyed ebédek zárására vagy vendégfogadásra is – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékcsalád fejlesztője.

 

A tojásfehérje és a sárgabarack kombinálása, más egészségtudatos összetevőkkel különösen egészséges, a modern táplálkozási trendeknek megfelelő ételeket eredményez.

 

Sárgabarackos ToTu torta

 

Hozzávalók:

A zselés betéthez:

  • 20 dkg sárgabarack püré
  • 2 dkg eritrit
  • 4 gramm pektin
  • 5 dkg aszalt sárgabarack

 

Az alaphoz:

  • 6 dkg bármilyen, a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édesmorzsa
  • 1 teáskanál holland kakaó
  • 3 dkg folyékony kókuszolaj

 

A ToTus réteghez:

  • 30 dkg ToTu
  • 5 dkg eritritol
  • 30 dkg sárgabarack püré
  • 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
  • fél dl forró víz

 

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál folyékony kókuszolaj

 

A zselés betéthez a pürét forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. Még két percig főzzük. Háztartási fóliával bélelt 16 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük. Rátesszük a megdermedt zselét.

Foto:Totu

A ToTus réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, befedjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Tipp: Miután eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát, forró vízbe mártott késsel egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét, folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás után mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani.

Új liszt és cukormentes palacsinta recept diétázoknak

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.