Új liszt és cukormentes palacsinta recept diétázoknak

Nincs benne cukor és nincs benne liszt, mégis fantasztikusan finom! Ettől lehetetlen meghízni! Éljen a mascarpone-palacsinta!

A zseniális receptet egy éppen fogyókúrázó magyar hölgy, Tünde készítette el. Az biztos, hogy nagyon odafigyelhet a vonalaira, mivel a palacsintájába semmi olyan nem került, ami miatt pluszkilóktól kéne tartani. A cukrot egy az egyben kihagyta, liszt helyett pedig kevés diétás pudingport használt. Hogy kellőképpen sűrű legyen a tésztája, tej helyett mascarpone krémsajtból keverte ki. Elképesztő újítás és működik! A töltelék pedig isteni epres túró!

Így néz ki a palacsinta:

 

Fotó:ripost. hu,  Bari Tünde, Facebook, Norbival fogyok csoport

 

MASCARPONE-PALACSINTA CUKOR NÉLKÜL

Hozzávalók:

  • 400g mascarpone
  • 2 db tojás
  • pici Update folyékony édesítő
  • 2 evőkanál Update vaníliás pudingpor

 

Így készül:

Keverjük össze a tészta hozzávalót, ha túl sűrűnek találjuk, akkor kevés tejjel hígíthatjuk – maximum 1 dl kell. Kevés olajon süssük ki a palacsintákat. Célszerű nem túl nagyokat készíteni, mert nem egyszerű a megfordítás… A kész palacsintákat töltsük meg ízlés szerint, a képen látható adag vaníliával ízesített, eperdarabokkal bekevert túróval lett fölcsavarva. Mennyei!

A recepet fantasztikus sikert aratott Schobert Norbert fogyókúrás csoportjában. Sokan csodálkoztak rá a palacsintatészta újszerű összetételére, sokan nem gondolták volna, hogy működik ez a koncepció. Pedig zseniális: a mascarponés palacsinta tésztája szépen összeáll, kisütve finom, puha, valósággal elolvad a szájban. 

A túró a lehető legjobb választás diétához!

Szénhidrátot szinte nem is tartalmaz, gyakorlatilag fehérjéből áll. Ráadásul igen jól emészthető, ezért simán beilleszthető bármilyen fogyókúrás étrendbe! Semleges ízének köszönhetően szabadon variálható, sós vagy édes fogásokat készíthetsz belőle a legváltozatosabb módon, így garantáltan nem fogod megunni!

Túró fogyasztásával a látványos alakformálás mellett fenntartható a folyamatos fogyás is. A túróban lévő tejsavó gyorsan felszívódik, ezzel felpörgeti az anyagcserét. Mindemellett rendkívül gazdag fehérjében, így a szervezet képes felhasználni az izomépítéshez is.

Túrógombóc nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Milyen a jó túrógombóc? Puha, lágy és rezgős. Néha ugyan megesik, hogy nem is gombóc, inkább óriás galuska, de attól még kihagyhatatlan fogás.

Túrógombóc, ami nem is gombóc

Forrás: ripost.hu

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index