Recept – Karácsonyi gránátalma grappa

Szeretne valami olyan egyedi ünnepi italt karácsonyra, amelyet egyik boltban sem lehet megvásárolni? Akkor készítsen el az elegáns gránátalma grappát!

A gránátalma a mitológiában az alvilág istennőjét jelképezi, így nem csoda hogy ez a csodaszép gyümölcs magja, ősidők óta termékenység szimbóluma Érdemes a konyhában is kipróbálni, hiszen remekül illik szirupokhoz, zselékhez, és salátákhoz.

karacsonyi_cikkek3

Hozzávalók

  • 1 gránátalma
  • 1 liter grappa
  • Fahéjrúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 gramm nádcukor

granatalmale-3

 

A gránátalma magjait távolítsuk el, majd a héját tegyük egy konyhai törlőpapírra, majd szárítsuk ki kb. 4 nap alatt meleg helyen. A kiszáradt héjat fahéjjal és a citromhéjjal együtt tegyük bele a grappába, majd oldjuk fel benne a nádcukrot, öntsük bele az üvegbe és tartsuk így meleg helyen kb. 3 hétig. Időnként rázzuk fel az üveg tartalmát. A három hét elteltével szűrjük át az üveg tartalmát, majd a folyadékot töltsük vissza az üvegbe.

Forrás: https://napidoktor.hu/