Méregtelenítés sporttal

Régi tapasztalat, hogy az aktív életmód hívei ritkábban betegszenek meg, jobb a kedélyük és az általános mentális-fizikai teherbírásuk is.

Biztos, hogy a méregtelenítés a passzív böjttel oldható meg a legjobban? Biztos, hogy a méregtelenítés idején le kell mondanunk az aktív mozgás öröméről? Biztos, hogy a böjt és a méregtelenítés közé egyenlőségjelet kell tenni?

Régi tapasztalat, hogy az aktív életmód hívei ritkábban betegszenek meg, jobb a kedélyük és az általános mentális-fizikai teherbírásuk is. Az American Heart Association ajánlása szerint napi 30 perc aktív mozgás 45%-kal csökkenti a stroke és a szívinfarktus előfordulási gyakoriságát, karbantartja a koleszterinszintet, az érrendszer rugalmasságát, és a csontrendszerre is jó hatást gyakorol.

sportoloknak1

Miért jó sportolni?

A mozgás jelentősen emeli a növekedési hormon (STH) szintjét, ezáltal elősegíti a jó közérzetet. Növekszik az endorfinszint is, ami örömérzést okoz. A tesztoszteronszint is emelkedik: ez is csökkenti a testzsírtömeget, és növeli az önbizalmat.

Nőkben mozgás hatására megemelkedik az ösztrogénszint, ami természetes hangulatjavítóként és antioxidánsként hat. A megemelkedett pajzsmirigyhormonok és adrenalin hatására fokozódik az anyagcsere, és energikusabbá válik a szervezet.

Miért nem szabad sportoláskor böjtölni?

Az intenzív mozgás nagyon erőteljes munkát ró a szervezetre. Az izomanyagcsere a nyugalmi érték 400-szorosára, akár 300 watt/kg-ra is megnőhet. A szervezet felhevül, folyadékvesztés lép fel, emelkedik a vércukorszint, esik az inzulinszint, miközben bizonyos hormonok szintje az egekbe emelkedik. E bonyolult folyamat egyensúlyban tartása tartalékok nélkül szinte elképzelhetetlen.

Hogyan méregtelenítsen egy sportoló?
– A sport nem oldja meg minden problémánkat, de pótolhatatlan segítséget jelent az élethosszig tartó fiatalosság és életöröm elérésében. Vannak azonban olyan toxikus anyagok a háztartásban, a környezetben és egyes élelmiszerekben is, amelyeket csak sporttal nem tudunk kompenzálni.
– A szervezetbe érkező méreganyagok semlegesítése elsősorban a máj feladata. Ez a csodálatos szerv fáradhatatlanul próbál minden ártalmat semlegesíteni. Ha azonban túlzott terhelés éri, nem képes feladatának maradéktalanul megfelelni.
– Akár megelőzési célzattal is érdemes tehát méregtelenítenünk. A böjt azonban veszélyes lehet egy aktív sportoló számára, inkább a népi gyógyászat által évszázadok óta használt máriatövis-kivonat használata ajánlott. Ezt a csodálatos összetevőt tartalmazza a Silegon 140 mg kapszula is.
– A sporttal kombinált Silegon-kúra, napi 2 kapszula szedése min. 4 héten át és napi min. 30 perc testmozgás egy új, komplex lehetőség a méregtelenítésre. A silymarin ugyanis antioxidáns, antitoxikus és regeneratív hatású. Ha alkalmazását sportolással övözzük, az jótékonyan hat számos más biológiai és mentális funkciónkra.

A Silegon 140 mg kapszula kapható a gyógyszertárakban és a Herbária-szaküzletekben. Forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. További hasznos információk a méregtelenítésről: www.silegon.hu.

teva_18017

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.