Mangó és immunrendszer – Erősít az üde színű gyümölcs

Mire képes ez az immunitásnövelő?

Amellett, hogy jótékony az immunrendszer működésére nézve, pépes és remek az íze: a mangó fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Nézzük meg ezeket közelebbről!

A nyár lassan beköszönt, ám sajnos még a koronavírus-járvány sem múlt el – ami azt jelenti, hogy az immunerősítésre fokozottan szükségünk van.

Jó hír, hogy sokat profitálhat az immunrendszer olyan gyümölcsökből, mint például a mangó. Kellemes, ízletes, pépes, ráadásul kiváló immunintás-növelő! Lássuk, miért.

A mangó jelentős számú tápanyaggal látja el szervezetünket: folsavval, A-, C- és B6-vitaminnal. Mivel még fennáll a koronavírus-fenyegetettség, egy dolog miatt kimondottan érdemes fogyasztani ezt a finom gyümölcsöt: ez pedig immunrendszer-erősítő képessége.

Meglepő, de egy átlagos méretű mangó több mint kétharmadát fedezi napi C-vitamin szükségletünknek, mely komoly antioxidáns és segít az immunrendszer megerősítésében. Ráadásképpen a megfázás és influenza ellen is véd.

Milyen előnyei vannak még?

1.A mangó segíti az emésztést: ez az ízletes gyümölcs az egészséges emésztés jóbarátja. Szakértők szerint enzimjei segítik a fehérje és a rost lebontását, ami elősegíti az emésztőrendszer hatékony működését.

2.Csökkenti a koleszterinszintet: ha gyakran eszünk mangót, segíthet szabályozni a koleszterinszintet. Ennek oka az, hogy a rostpektin magas szintje hozzájárul az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL, avagy rossz koleszterin) csökkentéséhez, mely plakkokat alakít ki az erekben és blokkolja a vér áramlását.

3.Tisztítja a bőrt: mivel a mangó bőrbarát C- és A-vitamint tartalmaz, részt vesz a szép bőr kialakításában és annak javításában is. Mérsékelt fogyasztás mellett a mangó segítheti a bőr hámlasztását és az elpusztult hámsejtek eltüntetését.

4.Hozzájárul a szem egészségéhez: a mangó kiemelkedő béta-karotin forrás, amely elősegíti az A-vitamin előállítását a szervezetben. Erős antioxidáns, mely javítja a látást, hozzájárul a szem egészségének fenntartásához, sőt csökkenti az időskorral összefüggő makuladegenráció kockázatát vagy a látás elvesztésének esélyét.

5.Megelőzi a hőgutát: a mangó segít a hőguta megelőzésében, ugyanis hűtő tulajdonságokkal is bír. Fogyasztásakor azonnal lehűti a testet és felfrissülést eredményez.

6.Hozzájárul a fogyáshoz: a mangó korlátozott mennyiségben segíthet a kilók lefaragásában, mivel részt vesz a zsírégetésben fitokémiai anyagai által. Ezek a gyümölcs héjában találhatók és természetes zsíroldók. A mangó emellett élelmi rostokat tartalmaz, amelyek hatására telítettnek érezzük magunkat és csökkenti az étvágyat is.

Ha eddig nem volt kedvencünk az immunrendszer-erősítő mangó, érdemes tenni vele egy próbát!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.