Hogyan tartsuk karban a testünket?

Aki helyesen savtalanít, az testileg, lelkileg és szellemileg jobb állapotba kerül!

– Hideg-meleg vizes zuhanyzás

Reggeli székelés

– Könnyű reggeli torna

Rendszeres sportolás

– Nem túl késői nyugovóra térés ("az éjfél előtti alvás aranyat ér")

– Lelki higiénia és a szellem magasztosabb célokra irányuljon

A cellulitisz (narancsbőr) csak kozmetikai probléma?

Diagnosztikailag a cellulitisz az anyagcsere-betegségekhez tartozik (mint pl. az arterioszklerózis, reuma, allergiák, stb.). – holisztikus felfogás szemszögéből 3 tényező van, amelyek lényegében a cellulitisz kórképét kialakítják.

labak20

Ha e három tényező egyike hiányzik, nem cellulitisszel van dolgunk:

– túlsúlyosság

– a szervezet túlsavasodása

– hormonzavarok

idealis_testsuly20Túlsúlyosság csak elsavasodott szervezetben alakulhat ki. Ha viszont a szervezet a sav-bázis egyensúly állapotában van, a testsúly is a normális tartományban marad.
Ha nincs se túlsúly, se túlsavasodás, önmagában egy igen nagy mértékű hormonzavar sem okozhat narancsbőrt.
Végzetes kombináció: oxigén és sav

1970-ben szívbeteg embereken és kísérleti állatokon végzett vizsgálatokkal kiderítették, hogy hogyan keletkezhet a szívizomban a vér által történő normális oxigénellátás ellenére egy olyan állapot, ami a teljes oxigénhiánynak felel meg. A szív véredényei jól strukturáltak, ezért viszonylag könnyen vizsgálhatók.

Rájöttek, hogy a szívizom túlsavasodása nyilvánvalóan több kárt képes okozni, mint amennyit addig feltételeztek. Hiszen ezt megelőzően mindenki csak arterioszklerózisban gondolkodott (népiesen ezt egyszerűen meszesedésnek hívják).

Ma már tudjuk, hogy épp a szívizom túlsavasodása az "első számú gyilkos" a szívinfarktus vonatkozásában. Többek között azt is megállapították, hogy a vér (pontosabban az erythrociták = vörösvértestek) a hajszálerekben a savhatás miatt megszilárdul. A vörösvértestek megakadnak, a véráram blokkolódik, a szövet oxigénhiány és a savképződés miatt elpusztul.

Így derült ki, hogy a szövetek (helyi szinten is) túlsavasodása (a hajszálerek elzáródásával) tulajdonképpen általában is a betegségek egyik legfőbb okának tekintendő. Ennek alapján ma már elmondhatjuk, hogy a következetes savtalanítás a legjobb ellenszere az agyvérzésnek.

Emellett figyelembe kell venni azt is, hogy a szöveti túlsavasodás nemcsak az agyvérzésben nyilvánul meg, hanem az ezt megelőző stádiumokban, amelyek a szervezet figyelmeztető jelzései, avagy "felszólító levelei".

Ezzel a jelenkor három legsúlyosabb haláloka, a szívinfarktus, az agyvérzés és a rák jobban megfékezhetővé vált, mégpedig egy következetes, megelőző jellegű savtalanítási terápiával.

A légzés nem minden, de helyes légzés nélkül minden semmi!

A légzés olyan, mint egy kapu, ami mindennel összeköt minket! A helyes légzést meg kell tanulni!

A tüdő energiájának gyengesége mindig legyengíti a vese energiáját is.

A légzés fő funkciói:

– a szervezet ellátása oxigénnel és

– a fölösleges szénsav eltávolítása a sejtekből.

gyakorlatok_has9

A légzés legtermészetesebb módja, a hasi légzés, amely a következő hatásokkal jár:

– a tüdő jobb átjárhatósága, ezáltal a széndioxid könnyebb elszállítása, és ennek köszönhetően a szövet hatékonyabb savtalanítása,

– a bélmozgás érezhető erősítése és

– a vénás vér visszaáramlásának hatékony javulása.

Az emberi szervezetben alig van olyan szerv, szövet vagy funkcionális elem, amelyet nem zavarhat meg, vagy amelynek nem árthat a túlsavasodás, és amelyet ne hozhatna ismét helyre a savtalanítás. Aki helyesen savtalanít, az testileg, lelkileg és szellemileg jobb állapotba kerül!

Összegzés és távlatok

Az kell, hogy másként kezdjünk gondolkodni, és hajlandóak legyünk részt venni egy tanulási folyamatban. Az ember egész életében változik. Ha ön úgy gondolja, hogy soha többé nem változtatja meg a véleményét, és már nem tanulhat, jusson eszébe Gandhi, aki azt mondta: "Az embernek mindennap úgy kell élnie, mintha ez lenne élete utolsó napja, viszont mindennap úgy kell tanulnia, mintha örökké élne!"

Forrás: