Fogyjunk a Holddal!

Szeretnénk fogyni, de nem sikerül? Az egyre népszerűbb holdnaptár a segítségünkre lehet!

A holdnaptárból megtudhatjuk mikor mire kell figyelnünk, miket ehetünk és mikor a legjobb elkezdenünk a fogyókúrát. Első lépésként be kell szereznünk egy holdnaptárt, mellyel nyomon követhetjük a holdfázisokat, és azt is, hogy a Hold éppen melyik csillagjegyben van, mert az is befolyásolja, hogy szervezetünk éppen melyik tápanyagra fogékony.

Egyes jegyekben inkább kívánjuk például, a hizlaló süteményeket, máskor viszont figyelnünk kell a zsíros ételek fogyasztására. Azt is érdemes megfigyelni, hogy a Hold milyen hatással van ránk, s mikor mit kívánunk. Holnaptárat könyvesboltokban is beszerezhetünk, de az interneten is találhatunk bőven megfelelőt. A Hold állásának megfelelően megtudhatjuk, hogy mikor mit ehetünk, mikor mire kell odafigyelnünk, és ezt kihasználva, hogyan válhatunk meg a fölösleges kilóktól.

Holdfázisok:

Teliholdkor kell leginkább oda figyelnünk, hogy mit eszünk és mennyit! Érdemes ilyenkor böjtöt tartani, esetleg ásványvízzel, mert ilyenkor az ásványi anyagok jobban felszívódnak. Ebben az időszakban különösen ügyelni kell az egészséges táplálkozásra!

74zypurw1

Fogyó Hold idején jóval nagyobb sikereket érhetünk el a fogyókúrában, sőt, hatásosabb lehet a méregtelenítés is. A zsíros ételeket és az édességeket nem kívánjuk annyira ebben az időszakban, de ha mégis fogyasztunk ilyen ételeket, azok nem okoznak akkora problémát, mintha teliholdkor ennénk. Hasznos lehet, ha pl. 4-5 óra után már nem eszünk semmit, vagy csak nagyon keveset, és azt is megválogatva, így két hét alatt érezhető változást tapasztalhatunk.

Újholdkor is ideális léböjtöt, vagy méregtelenítést végezni, mert a szervezetünk ilyenkor fogékonyabb a salaktalanításra, gyorsabban távoznak a salakanyagok, és a mérgek. Leghatásosabb az újhold előtti 1-2 nap!

Növő Hold idején jobban kívánjuk az egészségtelen hizlaló ételeket, megnő az étvágyunk és fogékonyabbak vagyunk a súlygyarapodásra is. Különösen figyelni kell táplálkozásunkra ebben a két hétben! Próbáljunk meg rendszeresen, többször, kis adagokat fogyasztani. Ajánlatos, hogy 5 óra után ne együnk! Hogyha odafigyelünk a Holdra, és az alapján folytatjuk a fogyókúránkat, biztosan sikerrel fogunk járni!

Forrás: