Ételek, amik segítenek felfrissíteni az agyunkat

Ha azt érezzük, azon nyomban elalszunk, és tovább biztos, hogy már nem vagyunk képesek gondolkodni, ahelyett, hogy rohannánk a konyhába az újabb kávéért, húzzuk ki az íróasztalunk fiókját, és vegyünk magunkhoz némi előre odakészített egészséges nassolnivalót, melyek nemcsak finomak, de segítenek, hogy újra koncentrálni tudjunk a feladatainkra.

Fotó: 123rf.com

 

Áfonya

Az áfonya az egyik legjobb étel, amit ehetünk az egészségünk és szellemi teljesítményünk növelése érdekében. Tele van ugyanis antioxidánssal, ami segíti a memóriánk és a kognitív folyamatok működését. Szárítva bármeddig eláll, de frissen az igazi.

Fotó: 123rf.com

Magok

Szinte bármelyiket választhatjuk, mind nagyszerű és egészséges nass, s csak pozitív hatásai vannak a szervezetünkre, az agyunkra és a szívünkre. Rengeteg protein van bennük, mely csökkenti az éhségérzetünket, így nem terheljük le a gyomrunkat egy újabb adag nagyobb mennyiségű étellel, s a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és omega zsírsavak felébresztik elcsigázott agyunkat.

 

lazac, zöldség, egészséges táplálkozás

Fotó: 123rf.com

Lazac

Lazacot persze kevesen tartunk az íróasztalunk fiókjában, de egy nehéz napon ebédre kitűnő választás, hiszen a hal tele van értékes olajokkal, zsírsavakkal, melyek serkentik az agyműködést. A vadon élő lazac húsában ezenkívül rengeteg B-vitamin és aminosav is van.

Fot:123rf.com

Étcsokoládé

Nemcsak a kedvünk lesz tőle jobb, de a teljesítményünk is, köszönhetően a benne található antioxidánsoknak. Válasszunk minél magasabb kakaótartalmút, s lehetőleg olyat, amiben kevés a hozzáadott cukor.

Hogyan működik a fordított diéta?

Forrás: Hirado