Diétázóknak: Ettől újra beindul a zsírégetés

Az  kilók leadása alapvetően a diétán múlik, az újbóli fogyás beindulásában a szénhidrát-hintáztatás nyújthat segítséget.

Van, hogy a diéta bizonyos pontján megáll a fogyás, és bármit csinálsz, nem mozdul a mérleg nyelve. Ilyenkor sok fogyókúrázó elkeseredik, és azon gondolkodik, mit csinált rosszul, miért stagnál a súlya. 

Foto:123rf.com

Sok diétázó azt tapasztalja, hogy az utolsó 3-5 kiló megy le róla a legnehezebben. Pedig ilyenkor már nem érdemes feladni a hosszú, hónapok óta tartó küzdelmet, csak egy kicsit csavarni kell a dolgon. Mivel az utolsó kilók leadása alapvetően a diétán múlik, az újbóli fogyás beindulásában a szénhidrát-hintáztatás nyújthat segítséget.

 

A japánok számára nem újdonság, hogy ébredés után az első dolguk éhgyomorra meginni négy pohár vizet. Ősi hagyomány ez, melyet számos betegség gyógyítására alkalmaznak. Meghökkentően egyszerű módszer, mégis tudományosan is bizonyított a hatékonysága…

Csodát tesz az ébredés utáni azonnali vízivás!

 

Több lehetséges oka van, ha egy bizonyos ponton lelassul vagy megáll a fogyás. Az egyik legnyilvánvalóbb ok, ha túl kevés kalóriát fogyasztasz. Valóban igaz, hogy fogyást csak kalóriadeficittel érhetsz el, de ha túl keveset eszel, az alapanyagcsere is lelassul, ezáltal kevesebb energiával tartja fenn a szervezet működését, a fogyás pedig megáll.

A szénhidrát-hitáztatás lényege

A szénhidrát-hintáztatás lényege abban áll, hogy a diéta vége felé minden negyedik napon magasabb szénhidrátfogyasztás javasolt. Ha például eddig a fogyáshoz napi 50-100 grammot fogyasztottál, a szénhidrátos napokon emeld meg a duplájára, de ha még napokkal később sem látsz változást, még egy kicsit – nagyjából 50 grammot – emelj rajta. Ezzel visszaállítható a fogyás során lelassult anyagcsere normál működése.

Foto:123rf.com

A szénhidrát-hintáztatással a leptint, azaz a jóllakottságért felelős hormont is befolyásolhatod. Azzal, hogy a hosszú éhezés miatt a szervezet lelassítja az anyagcserét, olyan hormonokat indít be, amelyek növelik az étvágyat. A magasabb szénhidrátbevitellel a leptin azt az információt közvetíti az agy felé, hogy nincs éhezés, ezért a testnek nem kell tartalékoló üzemmódra kapcsolni, így folytatódhat a fogyás, nem beszélve arról, hogy a sóvárgás is megszűnik.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.