A szójatej 5 előnye

Kissé magasabb ára miatt főként azok isszák a szójatejet, akiknek egészségügyi okokból van rá szükségük – pedig a szójatej nemcsak jóízű, bőrünkre is áldásos a hatása!

Nem újdonság számunkra, hogy a szójatej jó hatással van az egészségre.

A laktóz érzékeny vagy a tejet egyáltalán nem toleráló embereknek különösen előnyös: egészséges és tápláló kiegészítő. Sokakat visszatart a fogyasztásától ismeretlen íze – pedig a szójatej és más szója termékek is jóízűek, nem kell tőlük tartani! Függetlenül attól, hogy tejről, granulátumról vagy szójadarabkákról van szó, mindegyikről elmondható, hogy étvágygerjesztő. No és a bőrünk is meghálálja fogyasztását…miért?

1. A szójatej gátolja az öregedést

Növeli a kollagén szintjét a szervezetben. Miután a nők elérik a menopauza időszakát, a kollagénnek, ennek a természetes úton előállított fehérjének csökkenni kezd a termelődése. Mivel a kollagénnek része van abban, hogy a bőr feszes és rugalmas maradjon, a természetesen termelődő kollagén hiányát a hölgyek különféle krémekkel igyekeznek ellensúlyozni. Ma már léteznek kollagénes krémek és hidratáló termékek a drogériákban – de vannak hölgyek szép számmal, akik a házi módszerekre esküsznek.

A szójatej előnye, hogy csökkenti a ráncokat. Tegyünk vattakorongra belőle egy keveset, kenjük be vele az arcot, majd 15 percet hagyjuk rajta állni és csak ezután mossuk le. Kevésbé látszanak majd a ráncok, de a bőr érdessége, tompultsága ellen is felveszi a harcot a szójatej!

2. Hidratálja a bőrt

Kutatások bizonyítják, hogy a szójatej fogyasztása hidratáltan tartja a bőrt. A szójatej hatását mutatja, hogy azon hidratáló termékek, melyek szójatej kivonatot tartalmaznak, puha, rugalmas bőrt eredményeznek, érzésre és érintésre egyaránt és hosszú időn át hidratálnak. Harcolnak az öregedés látható jelei ellen – ilyen a bőr kiszáradása is. A szójatej kivonatos termékek megkönnyítik, hogy a bőr felszívja a nedvességet és mellette nem tűnik száraznak, foltosnak és petyhüdtnek.

3. Hatékony hámlasztó

A szójatej hatása a természetes hámlasztás is. Nyugodtak lehetünk, ha van szójatejünk, mivel még arra is képes, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsa a bőrről. Arcmaszkot készíthetünk belőle, szójatej, olívaolaj és cukor összekeverésével. A cukor szemcsék a radírozást segítik.

A keverék eléri a szennyeződés és az elhalt hámsejtek eltávolítását, valamint a bőr megújítását. Ahelyett, hogy a szójatejet közvetlenül alkalmazzuk, persze szójatej-tartalmú krémet is használhatunk: keverjük össze az olívaolajat és a cukrot a termékkel, majd vigyük fel arcunkra a mixet. 2-3 perc után mossuk le. Látszani fog a szójatej hatása. Nézzük meg a különbséget: bőrünk tisztább és ragyogóbb, mint a használata előtt!

4. Védi a bőrt az UV-sugárzás ellen

Kutatások irányultak arra is, hogy a szójatej-kivonatot tartalmazó krémek használata képes csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát a bőrön, különös tekintettel az UV-sugárzásra. Csökkenti a gyulladást és az UV által okozott károsodást a bőrben.

5. Csökkenti a pattanások előfordulását

Vizsgálatok mutatták ki, hogy kapcsolat van a tejfogyasztás és a pattanások kialakulása között – bőrgyógyász szakértők azon a véleményen vannak, hogy a tejtermékek fogyasztása okozhat pattanást. Az is ismert, hogy súlyosbíthatják a bőrproblémákat. Ám a tej-helyettesítő szójatejet minden további nélkül ihatják az ilyen gondokkal küzdők is. A valódit helyettesítő túró-, jégkrém-, ízesített tej is ezek a termékek közé tartozik, melyeket felhőtlenül élvezhet az ember anélkül, hogy a tejtermék kellemetlen hatásaitól kelljen tartania.

Forrás: https://napidoktor.hu/index