Országos vércukorszintmérő roadshow indul

Az elkövetkezendő napokban Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán vehetnek részt ingyenes vércukorszintmérésen az emberek. A roadshow célja, hogy megfelelő tudást adjanak át a mérés fontosságáról és a betegség megelőzésének lehetőségeiről. Természetesen azoknak is tudnak segítséget nyújtani, akiknél már kialakult a cukorbetegség.

A cukorbetegség megelőzésének, korai felismerésének egyik legfontosabb eszköze a félévente-évente történő vércukorszintmérés. Erre hívja fel a figyelmet a Zafír Kft. ingyenes országos vércukorszintmérő roadshow-ja, amelynek következő három állomása: Miskolc (április 11.), Debrecen (április 12.) és Nyíregyháza (április 13.).

A vércukorszintmérésen bárki ingyenesen részt vehet, ráadásul a cég ápolónőt is biztosít minden helyszínen. A szervezők célja, hogy az emberek számára megfelelő tudást adjanak át a mérés fontosságáról és a betegség megelőzésének lehetőségeiről. Természetesen azoknak is tudnak segítséget nyújtani, akiknél már kialakult a cukorbetegség.

Dr. Ketskés Norbert szakorvos kiemelte: a cukorbetegség elkerülése érdekében az ellenőrző mérések mellett fontos a megfelelő étrend, a mozgás és a rostban gazdag étkezés. Javasolt továbbá a finomított cukor elhagyása, illetve a szervezet szénhidrát anyagcseréjét optimalizáló perfalevél-kivonat, fahéjkivonat alkalmazása.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.