Gyors diéta vízvesztéssel!

Az emberi szervezet 65-70 %-át víz teszi ki, így nem meglepő, hogy a vízveszteség egyben súlycsökkenést is eredményez. Súlyos gondokra, vizes megoldás!

A víz a szervezetünk minden részében jelentős szerepet játszik. Izmaink 70 %-át teszi ki, míg a testzsír fele szintén vízként azonosítható. Ezen felül viszont, a feleslegesen tárolt folyadék, puffadást idéz elő. A jól időzített diétával és fogyókúrával viszont, megszabadulhatunk a plusz vízmennyiségtől, miközben egyre kényelmesebbé válnak majd ruháink.

Mi köti meg a vizet?

Bizonyos anyagok elősegítik a víz megkötését a szervezetben, mely nem csak felesleges, de súlygyarapodáshoz is vezet. Mindemellett a helytelen vízháztartás megakadályozza a méreganyagok távozását a szervezetből. Ha szeretnénk „átöblíteni” a szervezetünket, jelentősen csökkenteni kell a só és cukorbevitelt, valamint szükség lesz az aminosav és B-vitamin tartalom normalizálására.

hasplasztika13

Hogyan veszítsünk vizet gyorsan, és természetesen?

A felesleges vízmennyiség kiürítésének létezik gyors és biztonságos módja. Többek között segítségünkre lehetnek a vízhajtó hatással bíró gyógynövények, és természetes élelmiszerek. Ennek ellenére ügyeljünk testi épségünkre, és kellő odafigyeléssel alkalmazzuk ezt a módszert, mivel a szervezet kiszáradása komoly problémákat eredményez!

Természetes vízhajtók

A nyersen fogyasztott zöldségek és gyümölcsök, a lista első helyén állnak, emellett a folyadékbevitel módja szintén elősegíti a vízvesztést. A napi 2-2,5 liter folyadék formája tehát nem mindegy! Igyunk minél több zöld teát, esetleg gyermekláncfű leveléből készült teát, illetve áfonyalevet.

Ugyancsak hatásos módszer, ha néhány csepp almaecetet adunk a palackozott vízhez, amely segít megőrizni a szervezet káliumtartalmát. Hasonlóan vízhajtó hatással bír a borókabogyó, édeskömény, a csalán, a petrezselyem, és a zeller, léként fogyasztva.

Vízhajtó ételek

Az italok mellett, az elfogyasztott ételek között is szép számmal találunk vízhajtó hatású gyümölcsöket és zöldségeket. A kelbimbó, a sárgarépa, a saláta, az uborka, és az articsóka remek alapja lehet az effajta diétának. Szintén kedvünkre ehetjük a paradicsomot, a zabot, és a nyári meleg kedvelt gyümölcsét, a görögdinnyét.

Tervezett fogyás

A szervezetet meg is viselheti a hirtelen jött életmódváltás, vagy a gyors diéta, ezért mindenképpen fokozatosan állítsuk át magunkat a vízhajtó fogyókúrára! Fokozatosan növeljük az elfogyasztott folyadékot, mellyel akár a tízórai vagy az uzsonna is kiváltható.

A sós és cukrozott mesterséges élelmiszerek helyett, főzzünk természetes alapanyagokból, amit kiegészíthetünk a nyersen fogyasztott zöldségekkel és gyümölcsökkel! Egy-két hét után, nem csak agyunk áll rá a helyes étkezésre, de szervezetünknek sem lesz már szokatlan az újfajta rendszer.

Forrás: https://napidoktor.hu/index