Pasidiéta?

Mivel a férfiak anyagcseréje más, mint a nőké, és más testtájakon gyűlnek fel a plusz kilók, más diétát kell alkalmazniuk. Milyen is a jó pasidiéta.

A férfiak sok szempontból szerencsésebbnek tűnnek a nők számára. Az étkezés szintén ebbe a kategóriába tartozik. Hiszen nőként csak azt látjuk, hogy  még mi két hét diéta után sem érezzük a változás, addig egy pasi éjfélkor bátran megehet egy fél vekni kenyeret, aminek természetesen nem lesz látszatja. Vagy mégis? Mikortól kell ügyelnie egy pasinak az alakjára, és hogyan tegye azt?

Diéta férfiaknak

A diéták többnyire a nőket célozzák meg, mivel a divatvilága olyan trendet diktál, mely miatt folyamatosan törekedni kell a tökéletes vonalakra. A szerencsés férfiak némi fizika munka után viszont meg lehetnek magukkal elégedve, ha belenéznek a tükörbe. Persze csak egy bizonyos korig. Az idő múlásával ugyanis a káros szokásaik, mint az esti sörözgetés és a koleszterinben gazdag fogások lefekvés előtt, kezdenek nyomot hagyni az ő testükön is.

A sörhas korral jár

Párjuknak köszönhetően valamennyien jól ismerhetik már a legtöbb diéta alapkoncepcióját, mégsem tanácsos azokkal a módszerekkel próbálkozniuk. A férfiak szervezete és anyagcseréje ugyanis eltér a nőkétől, így a kilók leadásához más taktikák és étrend dukál. Ma már gondolnak rájuk is és egyre több férfi diéta létezik.

A legnagyobb különbség

A legtöbb nő képes sanyargatni a testét, azért hogy elérje az áhított alakot. Így számukra nem jelent gondot bizonyos ételek, esetleg ételcsoportok mellőzése, a léböjtkúra, vagy az egy féle étel fogyasztása napokig. Ezzel szemben a férfiak nem hajlandóak belemenni ilyen megoldásokba. Számukra a tömeg és izom növelése, illetve a zsír csökkentése kerül középpontba.

kover-has

Nagy pocak, komoly betegség

A férfiak eltérő testtájakra gyűjtik a felesleges kilókat, mint a nők. Szervezetük a has környékére raktározza a plusz kalóriák nyomait. Ebben az esetben viszont komolya következményei lehetnek, ha elhanyagolják testüket és hagyják, hogy egyre jobban kerekedjen a bendő. A zsírszövet ugyanis nem a bőr alatt kezd növekedni, hanem a belső szervek körül, így megnövelik a cukorbetegség és a keringési rendellenességek kialakulásának kockázatát.

Alkoholstop és a sport

A férfi diéta sarkalatos pontja, hogy ez idő alatt teljesen mellőzni kell az alkohol fogyasztását. Le kell mondani a sörözésről a hétvégén, vagy a meccs nézése közben. Másrészt pedig el kell kezdeni intenzíven sportolni. Ez legalább heti 3 alkalmat jelent. Akiket a konditerem világa nem vonz, kezdjenek kocogni, mivel az biztosan meghozza a várt eredményt.

Étrend

Feketelistára kerülnek az alkohol mellett a zsíros, nehéz ételek. A nassolnivaló gyümölccsel pótolható. A kései vacsora helyett a bőséges és laktató reggelire kell helyezni a hangsúlyt. Főként száraz, fehér húsok és rizs, esetleg burgonya szerepeljen az étrendben. Az alkohol és más cukorban gazdag üdítők fogyasztását nagy mennyiségű ásványvízzel lehet kiváltani. Ha ezeket az alapszabályokat figyelembe veszik a rendszeres testmozgás mellett, gyorsan ledolgozható a kerekedő has.

Forrás: