Túrótorta eperrel gazdagítva! 2012-05-18 Blog Megosztás: Tweet Még javában tart az eper szezon, ezért bemutatunk egy finom epres túrótorta receptet, hiszen csak eperrel az igazán ellenállhatatlan. Hozzávalók: – 1 kerek piskótatortalap 1/3 része – 3-4 evőkanál pikáns lekvár – 400 gr tehéntúró – 4 dl tejszín – 4 evőkanál zselatin – 1/2 citrom reszelt héja – 600 gr eper – 20 gr vaníliás cukor – 80 gr porcukor – 1 zacskó tortabevonó zselé Elkészítési folyamat: A piskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben kitöltse (a készen kapható piskótatorták általában 20-22 cm átmérőjűek), megkenjük eper- vagy ribizli lekvárral. Az eper 1/3 részét, legszebbeket félretesszük a díszítéshez, a többit alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárakat eltávolítjuk, ha túl nagyok a szemek, szeletekre, gerezdekre vágjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a reszelt citromhéjat, a zselatint 6 evőkanál vízzel, lassú tűzön, állandóan kevergetve csak addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A túróba lazán belekeverjük a langyosra hűlt zselatint, kanalanként a tejszínhabot. A massza felét a piskótalap tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék masszával, fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző este elkészítjük.) Tálalás előtt legalább 1 órával a tetejét díszítjük a félretett, megmosott, lecsepegtetett, felszeletelt eperszemekkel, bevonjuk a (zacskón olvasható utasítás szerint elkészített) tortazselével és legalább fél órára hidegre tesszük. Tálaláskor lehúzzuk róla a tortakarikát és a fém tortalappal együtt tálra csúsztatjuk. Külön tálkában tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Forrás: