Színházak Éjszakája és József Attila

A József Attila Színház változatos, ki-be járható programokkal várja a színházbarátokat 17.00 órától egészen éjjel 1:00 óráig.

Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!

A Színházak Éjszakája program Magyarországon elsőként idén rendezik meg. A Főváros által fentartott színházak vesznek részt benne.

A Múzeumok Éjszakája programsorozat mintájára a résztvevő színházak hajnalig tartanak nyitva és akárcsak a Múzeumok Éjszakáján, ezen a programon is kizárólag karszalagokkal lehet bejutni. 1 karszalag megvásárlásával az összes résztvevő színház programjára be lehet jutni. Vannak korlátozott számú és szabadon látogatható programok a színházak programjai között, érdemes előre érdeklődni minden színház honlapján a részletekről.

2012. március 31-én 17 órától hajnal 1 óráig tart nyitva színházunk.

Belépés csak karszalaggal, melyet a jegypénztárban és a Szervezési osztályunkon is megvásárolhatnak.

József Attila Színház

Délután 5-kor ötórai tea címmel Örökös tagjaink várják vendégeinket. Fehér Anna közreműködésével lehet kérdéseket feltenni olyan legendás színészeknek, mint Örkényi Éva, Szabó Éva, Bakó Márta, Láng József, Bodrogi Gyula vagy Újréti László.

A földszinti fogadótérben és az emeleti megújult szalonunkban kiállítást láthatnak jelmezekből, kulisszafotókból. Szintén a szalonban legendák jelmezeit csodálhatják meg. Éjszakai teázásra invitálják vendégeinket az aznapi Mici néni két élete c. előadás színészei (ez az előadás karszalaggal nem látogatható,jegy vásárlással lehet az előadást megnézni) és a József Attila színház többi művészei.

A színházak éjszakája program keretében vendégeink megnézhetik a Paraszt dekameron c. előadásunkat és hajnali fél 1-kor Zöld Csaba színművészünk március 24-i első lemezbemutató koncertjéből válogat egy mini-koncert erejéig.

A karszalaggal a Színházak Éjszakája programban résztvevő összes színházat meglátogathatják.

Az esemény nyitó programja a Városháza Parkban aznap 16 órakor megnyíló köztéri kiállítás lesz. (Ez a program 1 hétig lesz látogatható, erről nem lehet lecsúszni és ehhez karszalag sem kell!)

Forrás: