Szigetek a konyhában

A konyhasziget hallatán az ember nagy konyhákra gondol és kisebb alapterületen eszébe sem jut tervezéskor a konyhabútor ezen praktikus eleme.

Okos tervezéssel kis konyhában sem lehetetlen elhelyezni, praktikusságáért és látvány értékéért megéri átgondolni a lehetőségeket. AZ alábbiakban néhány példa inspirációul.

Első látásra valószínűtlen, hogy egy ekkora konyhában elfér egy konyhasziget, de ez a kompakt konyhabútor kiegészítő itt praktikus extra munkafelületet és tárolóhelyet ad – és körbe is járható.

konyha

A következő kis konyhasziget éppen elég pult felülettel rendelkezik egyszemélyes gyors étkezésekhez, az extra munkafelület jól jöhet és hozzáad az összképhez – az átlátszó műanyag szék vizuálisan könnyedebbé teszi a sok nehéz barna fa által keltett hatást.

A képen látható konyha nem kicsi, de a konyhasziget ötletes és kis térben is alkalmazható – használaton kívül a konyhai munkapult alatt rejtőzik konyhabútor elemként, szükség esetén kigurítható alóla.

Nem kötelező komplett konyhaszigetben gondolkodni, a következő két képen látható kis konyhában egy kis asztalka szolgál praktikus konyhaszigetként, teteje tökéletes munkapult, alul pedig tárolhatunk konyhai kiegészítőket.

konyha

A következő képen is hasonló megoldást láthatunk, itt a kis asztal kerekeken gurulva bárhová könnyen mozdítható, a passzoló szőnyeggel egyben színfolt is.

És még egy kép – kisasztal mint konyhasziget:

Az utolsó képen az IKEA mindentudó konyhasziget megoldása kis konyhába: a hátsó falon a tárolásé a főszerep, a munkafelület kevés, így a konyhaszigetben talált helyet a mosogató, a főzőegység, tárolóhelyek és mivel a képen egy magas konyha látható nagy belmagassággal – egy kis létra mely praktikusan a konyhasziget oldalán tartható.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: