Szelíd gyógymódok a rák ellen!

Az alternatív orvoslás iránt világszerte növekszik az érdeklődés, manapság a daganatos betegségek ellen szelíd gyógymódokkal is lehet küzdeni. Alább a rákos betegségek természetes gyógymódjairól olvashattok.

Egészséges és beteg emberek egyaránt érdeklődnek a természetes lehetőségek iránt, melyekkel az egészségüket támogathatják, vagy a gyógyulást elérhetik. A daganatos betegségek megelőzését, természetes gyógymódjait, öngyógyítási lehetőségeit a hagyományos orvosi beavatkozás mellett, testi és lelki hátterét fogjuk körbejárni.

Kiemelten foglalkozunk, azzal hogy a belsőkörnyezet hogyan válhat táptalajává a leggyakoribb népbetegségeknek.

A rák nagyon ősi betegség, igaz, régen nagyon ritka betegségnek számított. A civilizációs étrend, életmód, környezeti szennyezés megjelenése óta ugrásszerűen növekedett az egész világon. A szív és érrendszeri betegségekkel együtt a rák a vezető halálok az egész világon.

rak

Mik azok a kockázati tényezők, amik beindítják e kóros folyamatot?

Az igen összetett okok közül soroljunk fel néhányat!

Életkor, genetikai hajlam, az immunrendszer állapota, karcinogén anyagokkal való rendszeres érintkezés, megfelelő Ph érték fenntartása a szervezetben, savas állapot és az oxigén szint kölcsönhatása, az anyagcsere- folyamatok köztes termékeinek mobilizálása, az étrend a táplálkozás, az életmód, a lelki háttér, stb.

A rák diagnosztikája: A gyógyítás szempontjából a legfontosabb a minél korábbi stádiumban való felismerés. A kóros folyamatok évek alatt alakulnak ki, sokáig, tünetmentesek. Látszólag minden rendben van, nincs még fájdalom, pedig a rákos sejtek már szaporodnak a szervezetben. Amikor találkozunk a kórral, pörgessük vissza az idő kerekét. Hogyan is éltünk az elmúlt években?

Orvosi diagnosztikai módszerek
rákszűrés, röntgen, citológiai vizsgálat, biopszia, endoszkópos vizsgálat, mágneses magrezonancia, mammográfia, szonográfia, scintigráfia, marker-vizsgálat stb.
Hagyományos orvosi módszerek
műtét, sugárkezelés, kemoterápia stb.
Természetgyógyászati állapotfelmérések
vizuáldiagnosztika, head-zóna elmélet, íriszdiagnosztika (tejsavgyűrű), auradiagnosztika stb.
Természetgyógyászati kezelésmódok
Étrendterápia: helyes étrend, a rákot okozó mérgek kitisztítása
Ortomolekuláris terápia: vitamin és nyomelem bevitel
Böjtterápia: Tisztító kúrák – Fitoterápia: antikarcinogén hatású gyógynövények, gombák használata
Légzés terápia: légzőgyakorlatok, lazítási módszerek
Fizioterápia: vízzel és egyéb természeti elemekkel
Mozgásterápia: friss levegőn végzett mozgás, rendszeres séta, kirándulás
Lelki terápia: stresszoldás, relaxációs módszerek, meditáció, imaginációs és vizualizációs technikák, Bach-virágterápia, kineziológia.
Kiegészítő eljárások: immunrendszer-serkentő módszerek, akupunktúra, reflexológia, oxigénterápia, neurálterápia

Minden napi feladatunk szervezetünk külső, belső testi, lelki, szellemi egyensúlyáért, más szóval harmóniájáért „dolgozni”, hogy csökkentsük az esélyét annak, hogy szervezetünk kóros betegségek táptalajává váljon.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.