Románia, a jó szomszéd

Vadregényes tájakat és a természet érintetlen kincseit fezezhetik fel a pihenni és felfrissülésre vágyók szomszédunknál, Romániában.

Elsőként az utazási ajánlatok között

Romániában igazi finomhomokos és lassan mélyülő partokat találunk pálmafákkal, szökőkutakkal, élményfürdővel, bevásárló központtal, vidámparkkal és diszkókkal. A hotelek és éttermek színvonala megegyezik a görög vagy bolgár tengerpartokon található színvonallal, és az árak igazán kedvezőek, érdemes kipróbálni!

Igazi nyaralóparadicsom finomhomokos stranddal

A román tengerpartot az E87 jelzésű európai főúton tudjuk elérni autóval vagy busszal. A román tengerpart legnagyobb városa Constanta, történelmi nevezetességekkel, melyhez közel esik a Mamaia üdülőhely.

Románia

Mamaia egyedülállóan széles tengerparti stranddal rendelkezik, amely több mint 8 km hosszú. A strand finomhomokos és lassan mélyülő. A tengerpart legnagyobb része térítés ellenében használható nyugágyakkal és napernyőkkel van ellátva, de vannak jelentős, ingyenesen igénybe vehető partszakaszok is. A tengerpart keleti fekvésű, ami lehetővé teszi az ide látogatók számára a napfelkelte csodálatos panorámájának élvezetét.

A Fekete tenger vizének sótartalma alacsonyabb a többi kontinentális tengerénél és kiváló lehetőséget nyújt a különböző vizisportok művelésére: vízisí, vizibicikli és szörf. A part mentén vizimentő szolgálat működik és a tengervíz átlagos nyári hőmérséklete +20°C körül van.

Románia

Élményfürdő és szórakozási lehetőségek

A román tengerpart dinamikus fejlődésének köszönhetően új szállodák, éttermek, bevásárló központok épültek és az üdülőhelyeken Aqua Magic élményfürdő, szabadtéri színház, mozi, vidámpark a kicsiknek, bárok, éjszakai klubok, nemzetközi és hazai ételkülönlegességeket felvonultató éttermek, nyári kertek, diszkók várják a nyaralókat. Még egy kötélpályás libegőt is kipróbálhatunk, melyről csodálatos kilátás nyílik a városra.

Még gyógyüdülésekre is kiváló

Neptun üdülőtelep, Mangáliától 6 km-re északra és Constantától 38 km-re délre helyezkedik el, egyaránt alkalmas a pihentető nyaralások és a gyógyászati kezelések igénybevételére. Hatalmas finomhomokos tengerpartja tökéletes helyszíne a forró nyarak eltöltésének. A sziklák és a tengeri ragadozók hiánya igazi turista paradicsommá teszi a román tengerpartot.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: