Ráncfelvarrás szike nélkül!

A Fine Thread Contouring vékonyszálas kontúrozási eljárás az egyik legújabb módszer a laza bőrszövetek feszesítésére és liftingelésére: újradefiniálja az arcot, növeli a volument, csökkenti a ráncokat, mindezt egy mindössze 30 perces beavatkozás alatt. Az eljárás biológiai úton felszívódó szálakkal dolgozik. Egyszerű, minimális a felépülési idő és az eredmény tartós: egy, de akár két évig is fennmarad!

Az eljárás során helyi érzéstelenítés mellett a bőrgyógyász a bőrön minimális metszéseket ejt, és behúzza a laza bőrszövetet megfeszítő szálakat – tudjuk meg Dr. Csernus Krisztinától, a Royal Clinics bőrgyógyászától. Nincs szükség vágásra, nincs szükség varratokra. A tűszúrás kiváltotta sebgyógyulás új szövetek, kollagén képződését serkenti, aminek következménye a bőr rugalmasságának és feszességének fokozódása, a pórusok méretének csökkenése. Minimálisan invazív – vagyis a legkisebb mértékű fizikai beavatkozással jár – minimális a bevérzés kockázata, és sminkkel fedhető, így nincs felépülési idő. Arcon és testen is alkalmazzák. Más kollagén indukciós – azaz a kollagén termelését serkentő – terápiákkal kombinálható, mint például a rádiófrekvencia, lézer, kémiai peeling. A Fine Thread Contouring leglátványosabban kezelés után 1-2 hónappal éri el hatását, de az eredmények fokozatosan és elhúzódva fejlődnek ki.

Hogyan hatnak a szálak?

A vékonyszálas kontúrozás két hatást kombinál: a liftinget és regenerálást. A liftinghatás azonnali, ugyanakkor diszkrét, mivel a szöveteket természetesen emeli meg és támasztja alá. A regenerációs hatás fokozatos és szintén természetes: a polidioxanon (PDO) anyag, a szálak alapanyaga, már több éve ismert és alkalmazott sebészeti varróanyag. Teljes mértékben biokompatibilis az emberi szövetekkel, és teljes mértékben le is bomlik. A szál befűzése után a bőr mélyebb rétegeit stimulálja, és természetes módon ösztönzi a szervezetet a saját kollagén termelésére. Ez a folyamat, az idő elteltével fokozatosan segíti a laza területek kötőszövetének volumennövekedését, és visszaállítja a fiatalosabb szöveti állagot és kontúrokat.

A szál többféle típusú és hosszúságú lehet. Jellemzően több szálat szúrnak be egy területre, a kívánt hatás, a bőr lazasága, az egyéni adottságok, az életkorfüggvényében. Ezért nehéz előre megmondani pontosan hány szálra lesz szükség a beavatkozás során. Átlagosan az arc kezelésekor (orcák és állkapocs, áll vonala) körülbelül 60 szálat implantálnak. A kezelés látványossága fokozható további COG típusú, fogazott szál befűzésével.

A Fine Thread Contouring alkalmazható önmagában, de remekül kombinálható biofiller, botox, PRP (Drakula terápia) kezelésekkel is.

pataki zita_ftc (1)

Mely területek kezelhetők szálbehúzással?

-ARCKONTÚR: Újradefiniálja az arckontúrt. Az orcák teltebbek lesznek, a bőr visszanyeri feszességét.

-ÁLL: Az állvonal visszanyeri fiatalos kontúrját.

-ORCÁK: Az orcák teltebbek lesznek.  Az orr-ajak barázda megjelenése javul.

-SZEMÖLDÖK, HOMLOK: Megemeli a szemöldök vonalát, simul a homlok (ezen a területen viszonylag nagy a bevérzés kockázata).

-NYAK: A nyak bőre visszanyeri tónusosságát és simábbnak tűnik.

-HAS: Feszesíti a laza bőrt.

-FELKAROK: A karok bőre feszesebbé, tónusosabbá, tömörebbé válik.

-FENÉK, COMBOK: Kontúrosabb, feszesebb alak.

Melyek az FTC kezelés ellenjavallatai?

Ha a szál összetevőjére allergiás, a kezelés nem végezhető el. Az orvost értesíteni kell lidocain allergia esetén. Kontraindikációk: aktuális fertőző megbetegedés (pl. influenza), krónikus betegség súlyos tünetei, mentális betegségek, rákos megbetegedés, terhesség, keloid hegképzési hajlam, bizonyos vérbetegségek (pl. véralvadási zavar), szisztémás betegségek.

www.royalclinics.hu

Forrás: