Pöttyös világ, pöttyös álmok

Képzelj el egy vakítóan fehér, hatalmas belmagasságú teret, ahol gyerekek kedvükre pöttyözhették tele a falakat, tárgyakat.

Yayoi Kusama művész már le sem moshatja magáról a nagy gyerek jelzőt, ugyanis olyan merészet, mégis tömegeket megmozgató művészi installációt gondolt ki, amit eddig még senki.

szoba

A Queensland-i Modern Művészetek Galériában egy hatalmas belső teret húzott fel, ahol a tárgyak (asztalok, székek, falak, de még a zongora is), vakítóan fehér köntöst kaptak.

szoba

Az óriási festővászonra ezt követően rászabadították a galériába látogató felnőttek gyerekeit, akik előtte egy jó adag színes matricakupacot kaptak a szervezőktől. Szabályok nélkül rohanhatták le a hatalmas „vásznat” és kedvükre ragaszthatták fel a matricákat a fehér felületekre.

szoba

A végeredmény két hét alatt lett ilyen színes, eklektikus, vidám. A „pöttyrobbanás” a képek tanusága alapján valóban egy művészeti remekmű, amelyet vélhetően nagyra értékelnek majd a galéria látogatói. Gyermek-kezek ragasztották, a felnőtteket repíti majd vissza a saját gyermekkorukba.

szoba

A The Obliteration Room-ra keresztelt „alkotás” persze kicsit öncélú is volt, hiszen a művész  Look Now, See Forever (Nézz most, láss örökké) március 11-ig tartó kiállításán lehetett ezt a remekművet megcsodálni.

A kiállítás címe is önmagáért beszél, hiszen a rohanó világunkban sokszor figyelmen kívül hagyjuk az apróbb csodákat örömöket.

Forrás: