Mézes-mázos csirke

A csirkemell elkészítésére számos lehetőség van, de az ízletes, “mézes-mázos” változat alighanem mindenkinek elnyeri a tetszését!

Mi lehetne a csirkemellhez finomabb, mint egy vadonatúj mártás, bőséges aromákkal? Próbáljuk ki a Mézes-mázos csirkét!

Hozzávalók:

– 2 evőkanál olaj

– 1 közepes hagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1,5 dl ketchup

– 1,5 dl méz

– 4 evőkanál borecet

– 1 evőkanál Worchester-szósz

– ½-½ kávéskanál kakukkfű, oregano, bazsalikom, paprika, bors, só

– 1 füstölthús ízű kocka

– 4 db csirkemell

méz

Elkészítési folyamat:

Egy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a hús kivételével és lassú tűzön pároljuk, amíg besűrűsödik és simává válik. Utána lehűtjük.

A kicsontozott csirkemelleket bekenjük olajjal és roston kb. 8 percig mindkét oldalukat megsütjük, gyakran kenegetve a mártással.

Tálalás előtt ismét átkenjük a mártással.

Forrás: