Mézes-mázos csirke 2012-05-18 Blog Megosztás: Tweet A csirkemell elkészítésére számos lehetőség van, de az ízletes, “mézes-mázos” változat alighanem mindenkinek elnyeri a tetszését! Mi lehetne a csirkemellhez finomabb, mint egy vadonatúj mártás, bőséges aromákkal? Próbáljuk ki a Mézes-mázos csirkét! Hozzávalók: – 2 evőkanál olaj – 1 közepes hagyma – 1 gerezd fokhagyma – 1,5 dl ketchup – 1,5 dl méz – 4 evőkanál borecet – 1 evőkanál Worchester-szósz – ½-½ kávéskanál kakukkfű, oregano, bazsalikom, paprika, bors, só – 1 füstölthús ízű kocka – 4 db csirkemell Elkészítési folyamat: Egy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a hús kivételével és lassú tűzön pároljuk, amíg besűrűsödik és simává válik. Utána lehűtjük. A kicsontozott csirkemelleket bekenjük olajjal és roston kb. 8 percig mindkét oldalukat megsütjük, gyakran kenegetve a mártással. Tálalás előtt ismét átkenjük a mártással. Forrás: