Meleg nyári idő

A sok napsütés mellett a Dunántúlon lehet több fátyolfelhő. Késő délután, este a nyugati, északnyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar átmeneti szélerősödés kíséretében. Az ország nagy részén azonban gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 10 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29, 32 fok között valószínű.

Döntően anticiklon hatása érvényesül, fronthatás nem terheli szervezetünket. Sok napsütésben lesz részünk, amely jó hatással van kedélyállapotunkra, hangulatunkra. Ugyanakkor a déli órákban lehetőleg húzódjanak árnyékba, mert az ország nagy részén erős lesz az ultraibolya-sugárzás. Kissé tovább melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet több helyütt meghaladja a 30 fokot. Igyanak sok folyadékot!

nyár, nyaralás, napozás

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog. Hétfőn még csak a Dunántúl déli részén, keddtől már az Alföldön is, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen lehet jelen nagyon magas koncentrációban a parlagfű pollenje. A csalánfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a magas szintet. Az üröm és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A libatopfélék pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu