Ma is folytatódik a Vénasszonyok nyara

Az ország nagyobb részén derült, napos idő várható, az éjszakai köd és alacsonyszintű felhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, legtovább a Kisalföld térségében maradhat meg.

Csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, az ország déli felén azonban megélénkülhet a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, a magasabban fekvő helyeken azonban egy-két fokkal enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között valószínű, a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb.

A légköri frontok a Kárpát-medencétől távol vonulnak. Egyelőre leszálló légmozgás biztosít csendes, nyugodt, csapadékmentes őszi időt. A szél sem támad fel. A ködfoltok megszűnését követően általában többórás napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet továbbra is meghaladja az ilyenkor szokásos értékeket. Érdemes tehát minél hosszabb időt a szabadban tölteni.

Pollenjelentés
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, az elkövetkező napokban a tüneteket okozó szintet várhatóan továbbra sem éri el. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, elsősorban a pázsitfűfélék, az üröm, a libatopfélék, a csalánfélék, valamint az útifű pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes, de helyenként magas is lehet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.