Fáradékonyságot okoz a jóidő!

Ma nem érinti front térségünket, a melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást és fáradékonyságot tapasztalhatnak.

Szerdán kedvezően alakul a humánmeteorológiai helyzet, frontmentes időre számíthatunk.

A melegedésre érzékenyek gyenge melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: főleg a középső országrészben és a Tiszántúlon jelentkezhet migrénes fejfájás, fáradékonyság, valamint alvászavar is felléphet. A melegedés hatására jelentkező tünetek nem lesznek intenzívek, azonban tartósnak bizonyulnak. Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékbevitelre.

A reggeli és az esti órákban hűvösebb lesz az idő, fokozódik a megfázásveszély, ajánlott a réteges, gyermekeknél a vastagabb öltözet. Most még nyárias az idő, azonban hétvégétől markáns változás várható, hirtelen, nagy lehűléssel köszönt be az ősz. Fontos, hogy már most kezdje meg a felkészülést a hűvösebb, őszi időszakra, figyeljen az egészséges táplálkozásra, erősítse immunrendszerét zöldségekkel, gyümölcsökkel.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie.

A kellemes, nyárias idő sokunkat a szabadba csábít, ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni. A délutáni melegben még a rövidnadrág lehet az optimális öltözet, azonban figyeljen arra, hogy kora estétől gyorsan lehűl a levegő, öltözzön ennek megfelelően!

Az UV-sugárzás a zavartalan napsütés ellenére sem lesz számottevő. A melegben fontos odafigyelni a fokozott folyadékbevitelre, ajánlott legalább napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása, a cukros és alkoholos italok kerülendők!

A pollenterhelés magas, a parlagfű intenzív tüneteket okoz. Az allergiások kerüljék az erdős, rétes területeket és mossanak gyakrabban kezet.

A közlekedésben a tűző nap okozhatja a fő veszélyt.  Vezetés közben viseljen napszemüveget és vezessen körültekintően!

Vezető tünet a mai napon: migrénes panaszai erősödhetnek, vizsgáltassa ki magát a Meteo Klinikán!

Forrás: https://napidoktor.hu/index