A melegedés miatt vérnyomás panaszok jelentkezhetnek

Ma a frontok továbbra is elkerülnek bennünket, markáns hatások nem érvényesülnek. A nagy napi hőingás többeknél vérnyomás panaszokat okozhat.

Csütörtökön front továbbra sem érkezik a Kárpát-medencébe, kellemes, napos, késő nyári időben lehet részünk.  Reggelente igencsak lehűl a levegő, különösen a derült, szélvédett völgyekben, így többen ébredhetnek sajgó ízületekkel. Ebben az esetben egy könnyű reggeli, teljes körű átmozgatással mérsékelheti a tüneteket, és az ízületek melegen tartása is jótékony hatással bír. A hűvös reggeleken fokozott megfázásveszéllyel célszerű számolni, ajánlott a réteges öltözet viselése és akár már egy vékonyabb, őszi kabátra is szükség lehet.

A hűvös reggelt követően erőteljes melegedés várható: a nagy napi hőingás következtében a  szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, keringési panaszok és vérnyomás ingadozás léphet fel. Fontos, hogy próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot. Szíve egészségének megőrzése érdekében fogyasszon el 2-3 csésze galagonya teát vagy más galagonyakészítményt.

A természetes vérnyomáscsökkentő! Tudjon meg róla többet, kattintson ide!

Az időjárás szabadtéri programoknak kedvez, a napsütéses, nyárias időben javulhat a közérzete és hangulata.

A meleg időben magas pollenterhelésre lehet számítani. A parlagfű pollenkoncentrációja emelkedik, az allergiások körében intenzív panaszok jelentkezhetnek. Amennyiben allergiás panaszokkal küzd, kerülje az erdős, parkos területeket és a tejtermékek fogyasztását.

A közlekedésben veszélyes időjárási jelenség nem várható. A tompa reflexek fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen fokozott figyelemmel! Az erős napsütés miatt legyen kéznél a napszemüveg!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.