Kolon-hidroterápia a szervezet salaktalanításáért

Mi az a KHT? Hogyan alkalmazzák, és milyen eredményei vannak? Az egészségtelen életvitel ellenszere.

A belgyógyászat megoldást kínál az egészségtelen életvitelre a kolon-hidroterápiával. Beleink, különösen a vastagbél, ki vannak téve a folyamatos stressz és az egészségtelen táplálkozás által előidézett terhelésnek. A béltisztítás segítségével megszabadulhat a szervezet a felgyülemlett, lerakódott salakanyagoktól, miközben ismét könnyen tud felszívódni a táplálék.

Helytelen életvitel

A bélrendszer normál működés esetén jelen van egy ún. baktériumflóra, melynek egyensúlya a helytelen táplálkozás, illetve a túl gyakori antibiotikumos kezelések következtében felborul. Ennek eredményeképpen emésztőrendszeri zavarokat generáló gombák, és baktériumok terjednek el.

Milyen betegségeknél ajánlott?

Az Egyesült Államokban fejlesztették ki a módszert, melynek segítségével az emésztőrendszerhez kötődő problémák kezelése, illetve az anyagcsere zavaraiból adódó betegségek megszüntethetőek. A kolon-hidroterápia többek között megoldást jelent a székrekedésre, a folyamatos puffadásra, a hasmenésre, a gombás fertőzésekre, illetve a húgyúti-, és kismedencei gyulladásokra egyaránt.

shutterstock_22758745

Fáradékonyság és depresszió

Az évek során a bélbolyhok között felgyülemlik a bélsár, amely meggátolja a nyomelemek, vitaminok felszívódását. Ennek hosszú távú következménye a gyomorbántalmak kialakulása mellett a levertség, fáradtság érzése, mivel a szervezet nem képes a működéséhez elegendő mennyiségű tápanyagot nyerni.

A kezelés menete

A kezelések száma egyénileg változik a bélrendszer, és a szervezet állapotától függően. Többnyire hét-tíz alakalom elegendő a bélműködés helyreállításához. A hidroterápiás eljárás alkalmanként 45-60 percet vesz igénybe. Ahhoz, hogy a kaucsukszerű, megkeményedett salakanyag feloldódjon és távozzon a szervezetből, az első három kezelésnek rövid időn belül kell követnie egymást.

szex48026

Bélmosás és böjt

A kezeléseket követően ajánlatos rendszeresen tisztítókúrával segíteni a szervezet regenerálódását. Emellett a böjtök beiktatásával a krónikusan visszatérő panaszok is csökkenthetőek, és a kolon-hidroterápiás eljárások száma leszűkülhet akár 3-5 alkalomra.

Van-e káros mellékhatás?

A kritikusok számára az elsődleges aggodalmat a szervezet működésébe történő mesterséges beavatkozás jelenti. Állításuk szerint a hidroterápia során felborul a bélflóra egyensúlya, mivel a kezelés túlzott terhelést jelent a vízháztartásra. Azonban a belgyógyászati eljárás csupán a korábbi, a megfelelő működéshez elengedhetetlen állapotot állítja vissza a szervezetben a már megkeményedett bélsár kimosásával.

Forrás: