Kreatív Halloween: nyomott mintás tök 5 lépésben

Ha nem vágyunk arra, hogy egy tökfaragó késsel nekiálljunk mintákat készíteni, mégis valamilyen különlegességgel teremtenénk meg a Halloween hangulatát, nyomtassunk a tökökre!

A tökök kifaragása, majd gyertya belehelyezése mondhatni szokványos dekoráció Halloween-re. Nem mindenkinek van azonban ideje és kedve a tököket kifaragni.

Ám amennyiben mégsem elégszünk meg azzal, hogy néhány őszi falevelet és tököt mutatósan elrendezünk egy alapon, majd pedig az asztalra vagy a komódra állítjuk, mindenképp érdemes megpróbálkozni egy rendkívül ötletes és lenyűgöző tökdíszítési technikával!

Válasszunk ehhez először is három-négy, nagyjából egymással megegyező méretű tököt, hibátlan külsővel. Szerezzünk be hobbiboltban vagy kézműves boltban rugalmas műanyag sablont. Illesszük a tökre, a minta kívánt elhelyezése szerint. Festőszalaggal könnyedén rögzíthetjük.

8bb42e8a96c800a36146b279bfce0233

Mártsuk az ecsetet fekete akril festékbe. Töröljünk le minden felesleges festéket az ecsetről papírtörlővel: az ecsetnek csaknem száraznak kell lennie, minimális mennyiségű festékkel a szőrszálakon. Csöpögtető mozdulatokkal dolgozzunk, amikor a mintát felvisszük a tökre.

Vízzel nedvesített fültisztító pálcikával egyszerűen letörölhetjük a festék nyomokat, amelyek esetleg rossz helyre mentek. A műanyag sablont távolítsuk el, míg a festék még nedves.

A mintát festhetjük körbe vízszintesen és függőlegesen, szalagszerűen is.

Ha mindegyik tökre felfestettük a mintát, rendezzük el őket ízlésesen egy-egy tálcán (különösen jól mutatnak üveg, talpas tálcán) majd a tövükhöz rakosgassunk színben harmonizáló cukorkákat, levél formájú csokikat, süteményeket…!

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu Fotók: Pinterest

Forrás: