Készítsünk egyszerűen illatos fürdősót

Ötgyerekes édesanyaként esténként nagyon jól tud esni egy illatos fürdő, illatos fürdősóval amely ellazít és kimossa  a napközben felgyülemlett feszültséget.

Illatos fürdősó házilag

Tagadhatnám, de minek, előfordul, hogy feszült vagyok és napközben nem nagyon van időm, hogy kieresszem a gőzt, mert mindig akad valami tennivaló és ha az nem is, akkor hogy hogy nem egy-két gyerek mindig a látókörömbe kerül, amint épp készülnek valamire, és a látvány, valamint a következményei ismét megakadályozzák, hogy lazítsak egy kicsit. Mivel ennyi gyerek mellett az otthonról való kimozdulás esélye is igen korlátozott, ezért marad az otthoni wellness lehetősége.

Akkor viszont adjuk már meg a módját!

Olcsó alapanyagokból is teremthetünk varázslatos, nyugtató, relaxálásra alkalmas környezetet a fürdőben este tíz óra után, csak legyen türelmünk kivárni. Nekem nem mindig van (ezt még gyakorolnom kellene, hiszen nagyon is rámférne 10-15 perc csendes üldögélés, mert utána tutira ugrani kell valami nagyon fontos dolog miatt: szomjan halnak, aztán meg vécére kell menniük, lehetőleg egyszerre, visszatérve a sötét szobában nincs meg az alvóka stb.), ráadásul, amióta elkészültem az első adag házi fürdősóval, valaki rendszeresen felcsempészi az emeleti fürdőszobába titokban… azt hiszi, hogy nem veszem észre… pedig elég csak ránéznem a sótartó üvegre és beleszagolnom a gyerekek nyakába, máris tudom, hova tűnik az üveg tartalma.

illatos fürdősó

Hozzávalók

Elkészítés

  • elegyítsünk két bögre keserűsót egy bögre szódabikarbónával (ennél kevesebb is elég, csak az arány mindig 2:1 legyen)
  • adjunk a keverékhez hozzá 10-15 csepp illóolajat és néhány csepp ételfestéket (a folyékony alapanyagok reakcióba lépnek a szódabikarbónával, de ne ijedjünk meg, keverjük addig, amíg újra szemcsés állagú nem lesz a fürdősó alapanyag)
  • a kész fürdősót tegyük jól zárható üvegbe

illatos fürdősó

Tipp

  • megfázás idején különösen jó szolgálatot tehet egy megfelelő illóolajokkal dúsított fürdősó
  • szép üvegben, személyre szóló felirattal, kis fa adagolókanállal díszítve ajándékba is adható

Forrás: Mom with Five