Jeges kávé jégkrémbe álmodva

Mi lehet jobb egy jeges kávénál? A jégkrémbe álmodott változat. Próbáld ki a receptet!

Elég régóta iszom kávét. Ennek ellenére nem vagyok nagy kávés, mert a napi fejadagom nem haladja meg az egy bögrényit és az is inkább lájtos változat, kevés kávé sok tejjel. Ráadásul mindig másfélét iszom, nincs kifejezett kedvencem, szívesen csapongok a különböző elkészítési módok között. Nyáron egyetlen dologhoz ragaszkodom: hideg legyen.

Pár héttel ezelőtt belefutottam a Nespresso On Ice Blogger Receptversenyébe, amelyen nem indultam, csak szavaztam. Viszont a receptek között böngészve elfogott a vágy, hogy én is új köntösbe bújtassam a nyári kedvencemet, a jeges kávét. Bár már kifelé araszolunk a nagy hőségből, lehet még egy-két kánikulai nap, amikor bizony jólesik a hideg koffeinbomba és miért ne menőzhetnénk egy olyan variációval, amelyet még egy gyerek is képes elkészíteni.

Hogyan lehet meghackelni, új formába önteni a jeges kávét, ami már eleve a kávé egy megújult formája? Hát pont úgy, hogy formába öntjük. Jégkrémformába. A jeges kávé jégkrém változata egy igazi energialöket, az íze nem a krémes frappucinóra hajaz, inkább egy intenzív, jéghideg kávéra emlékeztet, az állaga sem selymes, inkább jégkása jellegű. Cserébe viszont nagyon üt, ahogy azt mondani szokás. Az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Jeges kávé jégkrémformában

kávé jégkrémbe

Jeges kávé jégkrémbe álmodva

Előkészítési idő:  
Főzési, sütési idő: 
Összes idő:  
Mennyiség: 10

Hozzávalók

  • 1¾-2 bögre erős kávé
  • ½-3/4 bögre tejszín+egy kevés a jégkrémformák aljába
  • cukor/édesítő ízlés szerint

Elkészítés

  1. Főzzük le a kávét, majd tegyük félre teljesen kihűlni.
  2. Készítsük elő a jégkrémformákat.
  3. Vegyünk le a megadott mennyiségből egy kis tejszínt, édesítsük meg kedvünk szerint és töltsük meg vele a formákat kb. 1,5-2 cm magasságig.
  4. Tegyük a mélyhűtőbe a formákat kb. egy órára.
  5. Keverjük össze a kávét a megmaradt tejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral/édesítőszerrel. A folyadék mennyiségének 2¼ bögrének kell lenni, ha szükséges, egészítsük ki a kávét még egy kevés tejszínnel.
  6. Öntsük a keveréket a megszilárdult tejszín tetejére és tegyük vissza a formákat a mélyhűtőbe néhány órára.
  7. Fogyasztás előtt tegyük pár pillanatra forró víz alá a jégkrémformát, hogy könnyedén kicsússzon belőle a kész jeges finomság.

kávé jégkrémbe

Forrás: Mom with Five