Így néz ki a WC-ház

Kívülről már bemutattuk a csöppet sem hétköznapi WC-házat, de mi a helyzet a belsejével. Annyit elárulhatunk, hogy nagyon modern és letisztult.

A WC-házat Sim Jae-duck, a World Toilet Association (Nemzetközi WC Szervezet) elnöke tervezte és építtette meg. Jae-duck korábban úgy nyilatkozott: házával arra szeretne rávilágítani, hogy világszerte óriási hiányosságok vannak a WC-k terén, szerinte jobban oda kellene figyelni az elmaradott országok, a szegényebb települések szennyvíz-elvezetéseire, a megfelelő higiénés körülményekre.

ház

A Szöultól 40 kilométerre, Suweonigban található WC-ház eléggé formabontóra sikeredett, enteriőrjében a modern lakberendezést érvényesül. A fehér, króm, acél és üveg felületek igen tágassá és szellőssé varázsolják a ház belsejét.

ház

A letisztult vonalak a tisztaságot jelképezik, ami szervesen illeszkedik Jae-duck mondanivalójához, koncepciójához. A ház egyik oldalfala üvegablakokból áll. Hol máshol, a tetején keresztül lehet bejutni az épületbe. A nappaliba a „lefolyón” keresztül lehet lejutni, legalábbis mi így értelmeztük a belső térbe levezető lépcsőt.

ház

A lépcsőkorlátok fehérek, fémből készültek, imitt-amott fa berakásokkal. A mellékhelyiségeket türkiz üvegajtókkal választották le a szobáktól. A burkolatok, a felhasznált anyagok a környezettudatosság jegyében kerültek beépítésre.

A design bútorokkal berendezett belső tér, a hi-tech eszközök vajon feledtetik az ott tartózkodókkal, hogy egy WC-ben vannak? A ház kétségkívül erős figyelemfelhívás egy olyan globális problémára, amelyet nem lehet csak úgy lehúzni a lefolyón.

vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);

Forrás: