Igazi forró nyári meleg lesz ma

Éjszaka mindenütt megszűnik a csapadék, reggelre jórészt kiderül az ég.

Sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elsősorban az ország középső harmadában és az Északi-középhegységben számíthatunk helyenként záporra, zivatarra, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. Az északias szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű.

Fronthatás nem várható, de folytatódik a meleg idő, amely egyre többek szervezetét terheli meg. Ügyeljünk a folyadék pótlására!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően az alacsony –közepes tartományban alakul, elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén érheti el a tüneteket okozó szintet. A csalánfélék virágpora továbbra is magas koncentrációban lesz jelen. Esetenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű, a lórom és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, valamint a libatopfélék pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is alacsony marad.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.