Hull már… – Egyszerű őszi dekorációk termésekből

Lassan belendül az ősz, s ilyenkor még azok is hajlanak a dekorálásra, akinek egyébként nem a kedvenc elfoglaltságuk. Könnyű dolgunk van ebben az évszakban, mert számos termésből alkothatunk.

Lássuk a legegyszerűbb őszi dekorációkat!

Sokan szeretik ezt az évszakot – s nemcsak azért, mert ilyenkor az idő kellemes, de estére már nem árt felvenni egy pulcsit. Megcsapja orrunkat az ősz illata, a színpompás, sárgába-rezesbe öltözött táj gyönyörködtet. Bőven van lehetőségünk szedegetni a fák terméseiből és alkotni belőlük.

Lássuk a legegyszerűbb, mégis nagyon mutatós és hangulatos őszi dekorációkat. Többnyire nem kell más hozzájuk, csak a választott termések, levelek, gyertya és tartó alkalmatosságok…

1.Kukoricás gyertyatartó: vegyünk egy méretesebb, hosszúkás üveget, s szórjunk bele kukoricamagokat. Állítsunk a közepére egy fehér gyertyát, az üveget kívülről pedig kössük meg masniszerűen a kukorica héjával, de akár szabadon is maradhat.

őszi dekoráció 1

2.Tobozos tál: egy fatálra állítsunk középre üveg vázát. Bele mehet ugyanúgy egy szép fehér vagy sárgás gyertya. Körberakhatjuk kis dísztökökkel is. A vázát ezután rakosgassuk tele tobozokkal, dísztök is mehet közéjük. Egyszerű és nagyon szép őszi dekoráció!

őszi dekoráció 2

3.Fahéjas gyertyák: egy hosszúkás, lehetőleg világos, egyszínű tálcára állítsunk három fehér, testesebb gyertyát. Ha megvan, milyen távolságra lesznek egymástól, készítsük el a „bevonatukat”: mindegyiket rakjuk körbe egész fahéjdarabokkal, akár egy kerítést, és a végén kössük meg zsineggel. A tálcára diókat is tehetünk a még hangulatosabb összhatásért.

őszi dekoráció 3

4.Filléres őszi dekoráció: ha csak félig szeretnénk saját készítésű alkotást, a 100 forintos boltokban is beszerezhetünk mutatós kellékeket hozzá – élethű virágokat, leveleket, terméseket, falra vagy függönyre lógatható, sünis, faleveles, tökös dekorációkat, hangulatos őszies gyertyatartókat. Ha kiválogattuk a nekünk tetsző darabokat, már csak össze kell állítanunk belőle az asztali vagy fali díszt.

5.Sárga levelek a természetből: mi sem egyszerűbb, mint kimenni a parkba, vagy az udvarra és begyűjteni a szükséges terméseket, leveleket az őszi dekorációhoz? Szép számmal találunk belőlük, csak ki kell találnunk, milyen díszt is szeretnénk majd összeállítani belőle. Kerülhetnek tálcára egy gyertya mellé, de a leveleket akár rá is simíthatjuk egy üveg vázára. Csodaszép őszi gyertyatartó válik belőle!

tokos

6.Tök, az elmaradhatatlan: ősszel se szeri, se száma a tökből készült dekorációknak. Kikerülhetnek az ajtó elé díszítésként, a dohányzóasztalon is remekül mutatnak. Kifaragva vagy önmagukban, kisebb méretben is tetszetősek. Ahogy közeleg a Halloween, egyre nagyobb szerepet kapnak majd. De addig is, a különféle színű, formájú és méretű dísztökök bármilyen összeállításban mutatósak lehetnek őszi dekorációnak!

7.Faágak a vázában: a sárguló leveleket még tartalmazó faágak szintén ideális őszi dísszé válhatnak otthonunkban. Ezeket akár mű formában is beszerezhetjük a boltban, mert az igazi nem tartana ki túl sokáig.

Élvezzük ki ezt az időszakot, mert ritka gyönyörű!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php