Hol úszkálnak a Halak?

Sok állatövi jegyet jellemeznek érzékenynek, de a Halak mind közül a legérzékenyebb. Akik e jegyben születtek, kedves, befogadó, intuitív, együttérző, adakozó és gyakran spirituális emberek.

Lehetnek költők, színészek, zenészek, de könnyen sebeket ejt rajtuk a mindennapok durva valósága. A Halak ember jellemzően képes arra, hogy egész éjjel elhallgassa barátai problémáit. A tisztaság, gyakorlati teendők és a számlák befizetése számukra sokkal nagyobb kihívást jelent.

A Halakra leginkább találó jelző az „elmosódott” kifejezés. Hajlamosak arra, hogy a jelen lévő társaságtól függően eltérő személyiségeket vegyenek magukra. Könnyen esnek a légvárépítés és néha az alkohol és drog áldozatául. Hiszékenyek és fogékonyak lehetnek kitéve magukat erősebb egyéniségek hatásának.

Tökéletes körülmények között a Halak életfilozófiája képviseli azt a mintát, amelyre mindenkinek törekednie kéne. Eszerint, ha mások jólétének fontossága egyenlővé válik sajátunkéval, a világ nagyobb vallásainak alaptanításai végre megtestesülnek.

A Halak otthoni életmódjukkal kapcsolatban két táborra szakadnak. Tipikusan nem tiszta jegy, miután szó szerint a káoszhoz kapcsolódik, melynek uralma könnyen elhatalmasodhat rajta. Általában a jegy szülöttei jellemzően rossz szervezők és a mindennapi ügyekhez is rendezetlen, kidolgozatlan módon közelítenek. Éteri teremtmények, akik inkább túlvilági és intuitív dolgokkal foglalkoznak, mintsem a hétköznapok gyakorlati teendőivel.

Ezért meglepő, hogy hány Halak jegyű ember tiltakozik a manapság közkedvelt, hatékonyan szervezett és kialakított lakások ellen. Ez a látszólag ellentmondásos megnyilvánulás egyrészt segít abban, hogy jól megfigyelhető legyen a jegyhez kapcsolódó kettősség, másrészt a Halakat a hatékonyság és rend már-már fanatikus hangsúlyozására sarkallja. Amikor a végtelen lehetőségek óceánja könnyedén sodorja magával őket, egy takaros otthon alapvető fontosságú horgonyként szolgál ahhoz, hogy két lábával továbbra is a földet érintse.

szoba

Nappali

A Halak otthona egy a külvilág feszültségeitől mentes mennyország. A nappali ezért legyen a lehető legotthonosabb és legpihentetőbb. Ha forgalmas területen található a lakás, a dupla üvegezés elkerülhetetlen ahhoz, hogy a Halak megtalálja a számára oly fontos nyugalmat. Fűtési rendszere legyen több, mint megfelelő. A gáz és az olaj is a jegy fennhatósága alatt áll. Bár szeretné a szabadterű tüzet, valószínűleg jobban boldogul a modernebb megoldásokkal.

A magánélet is fontos tényező, így a jegy szülötte szereti a behúzott függönyöket, hacsak ablakai nem zöldövezetre vagy éppen a csodálatos tengeri kilátásra nyílnak.

Konyha

A Halak szeretik a kis konyhát. Könnyebb mindent tisztán és ellenőrzés alatt tartani. A tűzhelytől egyszerre eléri a mosogatót és a szekrényt, ezzel biztosítván azt, hogy konyhaművészeti hőstetteinek sikeres befejezése legyen. A keskeny hajókonyha is tökéletesen illik a tengeri témába.

Jó, ha a konyhában, a nyugodt dekorációs témát megőrizve, a dolgokat egyszerű szinten tartjuk. Beépített bútorzat felel meg leginkább a szűk hely számára. Ezek felülete lehet egyszerű lambériás vagy shaker stílusú.

Hálószoba

A tökéletes Halak hálószoba tovább folytatja a fakított, mészmosott témát. Képzeljük el a tengerparti nyaralás hangulatát, azokat a forró, víz mellett töltött napokat, valamint a nap és víz folyamatos hatásainak kitett kopott uszadékfákat. A szizál vagy afrik padlózat tökéletes a tengerparti forróság kezdeti megidézéséhez, különösen, ha azt a falak és padlózat fehérített vagy félig átlátszó színeivel kombináljuk. Kiváló lehetőség van a falak lambériázására is. A természetes padlózat durvább szövete miatt az érzékeny helyeken kék és fehér pamutszőnyeg használata ajánlatos. A természetes színű vászon-szövött padlószőnyeg puhább, de kevésbé eredeti megoldás.

festék

Fürdőszoba

Nyilvánvaló, hogy a Halak fürdőszobájában bontakozik ki leginkább az óceán és a tenger témája. Jobb, ha a háttér egyszerű, hiszen itt a kisebb jelentőségű elemek kapnak leginkább hangsúlyt. Az egyszínű fa padlódeszka, a törtfehér falak, a derékvonalig húzódó lambéria, az egyszerű roletta és az egymástól eltérő, fáradt fehérre festett bútorok, mind az annyira fontos végső simítások hátteréül szolgálnak. Egy hajóablakra emlékeztető kerek fürdőszobatükör érdekes, stílusos kiegészítő lehet.

Virágok és növények

A vízinövényeket a Halak uralják, és ezért egy átlagos lakásban nem sok terület alkalmas azok termesztésére. Így, néhány megfelelően színezett üveg- vagy kerámiavázába tett, tengerpartról származó száraz virág valószínűleg szépen helyettesíti az élő példányokat. Néhány nagylevelű, esőerdőből származó növény is megfelelő alternatívát nyújthat.

 

További részletek Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyvében olvashatók. A Bioenergetic Kiadó ajánlásával.

Paul Wade: Lakberendező asztrológia

bioenergetic kiadó kicsi

szerzői jog

Forrás: