Ha nyár, akkor egyéjszakás kaland?

Ahogy beköszönt a jó idő, beindulnak a hormonok, és sokak szerint ilyenkor belefér egy egyéjszakás kaland is! De miért épp a nyár a szezonja?

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint természetes, hogy ilyenkor sokkal nyitottabbak vagyunk az ismerkedésre – már csak azért is, mert nagyobb lesz a szövet-bőr arány, vagyis egyre több ruhadarabtól szabadulunk meg; a jobb időtől ráadásul jobb a kedvünk is, nő a hormonjaink szintje, a felszabadultságtól pedig nyitunk mások felé, kontrollfunkcióink pedig lazulnak.

“Tipikusan nyaralás alatt a leggyakoribbak a flörtök és fellobbanó szerelmek, szeptemberre ez azonban könnyen elmúlik. Ez a felszabadultság abból is fakad, hogy vannak olyan helyzetek, amelyekkor gyakrabban szerelemre lobbanunk: ha sok idegen vesz körül, és kötődni szeretnék, vagy ha újszerű vagy veszélyes szituációban vagyunk – mesélte a szexuálpszichológus.

Az egyéjszakás kaland mellett vannak új kategóriák is a társkeresésben, ez pedig a közösségi médiának, a különböző társkereső alkalmazásoknak köszönhető – ezt a szakirodalom “ragadozó hívásnak” nevezi, ilyenkor semmi kötöttség nincs; de létezik a szex-haverság is, amibe akár néhány ital is belefér.

Forrás: FEM3


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.