Sütőtökös süti Halloween-ra!

Az őszi/téli szezon kedvenc zöldségféléje kiemelkedő élettani hatásai és sokoldalú felhasználási módja mellett a Halloween elengedhetetlen kelléke is egyben.

A természet kora tavaszig ajándékoz meg bennünket a sütőtök zamatosan édes terméseivel. Az őszi/téli szezon kedvenc zöldségféléje kiemelkedő élettani hatásai és sokoldalú felhasználási módja mellett a Halloween elengedhetetlen kelléke is egyben. Mi ezúttal nem töklámpást faragtunk, hanem rémesen finom falatokat készítettünk belőle.

Sütőtökös mini sütik

Hozzávalók
12 dkg barna cukor 15 dkg puha vaj 1 kávéskanál vanília aroma 25 dkg sütőtökhús (megsütve) 2 tojás 30 dkg liszt fél teáskanál szódabikarbóna fél teáskanál só 1 teáskanál fahéj fél teáskanál őrölt gyömbér
Töltelékhez
25 dkg mascarpone 1 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint) 2 evőkanál narancslé 3 dkg puha vaj

A vajat a barna cukorral és a vanília aromával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sóval, fahéjjal, gyömbérrel, szódabikarbónával, majd a sütőtökhússal együtt a vajas krémhez keverjük.

sutotok2

A tésztából egy nyomózsák segítségével, sütőpapírral bélelt tepsire 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk egymástól kb. 3 cm távolságra. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

A töltelékhez a hozzávalókat habosra keverjük. Tálalás előtt a tésztatallérokat a krémmel megtöltjük, a tetejét porcukorral megszórjuk.

Tipp
A tésztatallérokat a tálalás előtti napon is elkészíthetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Forrás: edenkert.hu